Anakentspor'un Voleybolcuları Öğrencilere tecrübelerini paylaştılar!

TAKİP ET

Voleybol Bayanlar 1. Lig B Grubu'nda oynadığı 6 maçı da kazanarak lider olan Samsun Büyükşehir Belediyesi AnakentSpor'un Almanya milli takım oyuncusu Lisa İzquierdo Mocasqui ile Aybüke Özdemir, İlkadım Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen panele katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor Voleybol Şube Sorumlusu Yılmaz Kara'nın yer aldığı panelde öğrenciler sporculara büyük ilgi gösterdi. 
İlk kez Almanya dışında bir takımda forma giydiğini belirten Kırmızı beyazlı ekibin başarılı voleybolcusu Mocasqui, "Voleybolu çok seviyorum. Şu anda bulunduğum seviyeye gelmek için çok çalıştım. Yetenek, sizi bir noktaya kadar getiriyor. Ama karakteriniz ve çalışma azminiz her zaman zirveye çıkmanızdaki en büyük faktör. Benim ailemin de spor geçmişi olduğu için bana hep destek oldular. 7 yaşında başladığım voleybolu oynamaktan keyif alıyorum. Araştırdım ve kadrosunun gerçekten çok kaliteli olduğunu gördüm. Oynadığım takımların her zaman bulunduğu ligde üst sıralarda olmasını ve şampiyonluk yarışı içinde yer almasını istiyorum. 
AnakentSpor'un da hedefinin Türkiye'nin en üst ligi olan Sultanlar Ligi'ne çıkmak olduğunu öğrenince fazla düşünmeden kabul ettim ve Samsun'a geldim" ifadelerini kullandı. 
Bulundukları lige göre kadrolarının çok iyi olduğunu belirten Aybüke Özdemir ise öğrencilerin sorduğu bir soru üzerine, "Spor ve eğitimi bir arada yürütmenin herkes zor olduğunu düşünüyor. Ben şu anda hem voleybol oynuyorum hem de üniversite 2. sınıfta eğitim hayatımı sürdürüyorum. Yoğun bir tempo içindeyim. Ancak planlı bir şekilde hareket edildiği takdirde, hem sporu hem de eğitimi başarılı bir şekilde sürdürebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor Voleybol