Asarcık'ta engelli çocuklara yetenek testi

TAKİP ET

Asarcık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Meva Özel Eğitim Kurumu desteğiyle 3 - 7 yaş aralığındaki otizm, down sendromlu ve zihinsel yetersizliği olan çocuklara yönelik büyük kas becerilerini ölçme yeteneği testi uygulandı.

Asarcık İlçesinde ilk defa uygulanan bu test sayesinde birçok çocuğun büyük kas becerilerine yönelik çalışma yapılmasına olanak sağlandı.

Testi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlileri Ekrem Akbuğa ve Arif Satcı, Beden Eğitimi Öğretmeni Levent Ceylan ve Beden Eğitimi Öğrencisi Kübra Işıl Çağlar uyguladı.

"Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün engelli sporculara verdiği destek ile ilçedeki çalışmalarının hız kazandığını" söyleyen Asarcık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Olgay İnci; gösterdiği destekten dolayı Asarcık Meva Özel Eğitim Kurumu sahibi Dursun Yılmaz'a, İlçeye gelerek çalışmalarına ışık tutacak bu testi uygulayan OMÜ öğretim görevlileri ve beden eğitimi öğretmenlerine teşekkür ederek ilçede devam eden Özel Sporcular kursunun geleceğe yönelik çalışmaları için de destek istedi. 

Asarcık