Avrupa Boks'una Türkiye Damgası

TAKİP ET

Romanya'da düzenlenen Üst Minikler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye 13 çeyrek final, 1 yarı final ile yoluna dolu dizgin devam ederek önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Valcea şehrinin ev sahipliğinde devam eden organizasyonda ilk 4 günün geride kaldığını belirterek, sporcuların performansının kendileri için sevindirici olduğunu vurguladı.

Tüm spor dallarında olduğu gibi boksta da başarının altın kuralının ‘altyapı’ olduğunun altını çizen Başkan Gözgeç, “Bu kapsamda 13 çeyrek final, 1 yarı final bizler için çok daha büyük anlamlar ifade ediyor. İnşallah sporcularımız bugüne kadar sergiledikleri performansı önümüzdeki günlerde de sürdürür ve madalyalarla ülkemize döner. Uluslararası organizasyonların hepsinde en büyük hedefimiz bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı okutmak” ifadesini kullandı.
Şampiyonada 76 kg milli boksörümüz Tayyar Türkoğlu final için Rus rakibiyle yarı final mücadelesine çıkacak. 
Yarı finale çıkabilmek için çeyrek final müsabakalarına çıkacak boksörlerimiz: 38,5 kg da Semih Gümüş, 41,5 kg Doğanay Öztürk,  43 kg Abdullah Karpuz, 44,5 kg İbrahim Otçu, 46 kg Sebahattin Uyar, 50 kg Muhammet Metin, 54 kg Göktürk Ersungur, 59 kg Burakcan Güçlü, 65 kg Muhammet Emin Eskin, 68 kg Hakan Çabucak, 72 kg Furkan Hamza Bilgin, 90 kg Burak Çelik.