Başkan Demir: Spor projeleri hazırlanıyor

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Avrupa Spor Haftası açılış programına katıldı. Sporda önemli projeler hazırladıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında 23-30 Eylül 2020 tarihleri arasında 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri’ açılış programı Samsun’da Bandırma Vapuru Müzesi’nin önündeki alanda yapıldı. Vali Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleşen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.


7’den 70’e herkesin spor yapmasına imkan sağlayan alanda, bir çok branşta platformlar kuruldu. 30 Eylül tarihine kadar açık kalacak bölgeye Samsunlular yoğun ilgi gösterdi. Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, spor altyapısı bakımından kentin Türkiye’nin en iyi şehirlerinden biri olduğunu belirterek, sporun insan sağlığı açısından etkisine değindi. Başkan Demir, “Çok önemli bir etkinlik. Güzel de bir organizasyon yapılmış. Burada 7’den 70’e tüm vatandaşlarımız spor yapacaklar. Sporun sağlık için ne kadar ehemmiyetli olduğunun bilincindeyiz. Bu sebeple Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun canlı bağlantı düzenlediği bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum“diye konuştu. 


Samsun’un tüm branşlarda spor kenti olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tesis noktasında daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Samsun milletvekillerimiz, şehrimizi çok güzel bir yere taşıdı. Yakın geçmişte de çok önemli bir olimpiyata ev sahipliği yaptık.  Samsun, spora yatkın gençliği ve halkıyla başarılı sporcular çıkaran bir şehirdir. Tüm gençlerimizi şimdiden tebrik ediyorum. Gelecek yıl için de çok önemli projeler ve programlar hazırlıyoruz. Yerel yönetimler noktasında bakanlığımızın tüm faaliyetlerinde işbirliği sağlayacak yeni projelerimiz var.  İnşallah bunları hayata geçirdiğimizde de spor noktasında çok daha iyi hale geleceğiz” ifadelerini kullandı.


Programda, kurulan spor alanlarında gençlerle golf, masa tenisi oynayan Başkan Demir, etkinliğe tüm Samsunluları davet etti.
 

Mustafa Demir