Başkan Musa Aydın'dan yeni yıl mesajı

TAKİP ET

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın yeni yılın tüm ülkemize ve Dünya'ya mutluluk huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu. Başkan Aydın Türk güreşinin başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek 2018 yılı hedefleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

BU YILDA  TÜRK SPORUNUN LOKOMOTİFİ GÜREŞ OLDU
.Güreş branşı bu yılı rekorlarla kapattı. Ay yıldızlı ekibimiz Avrupa Şampiyonasında 68, Dünya Şampiyonasında 55 yıl aradan sonra madalya rekoru kırdı. Güreşçilerimiz 2017 yılında çıktıkları uluslararası müsabakalarda 109 altın, 119, gümüş ve 205 bronz madalya kazandı.
Güreşçilerimiz 2017 yılında toplam 33 ayrı uluslararası şampiyonaya katıldılar. Yoğun geçen çalışmalar ve kampların ardından yapılan müsabakalarda alınan toplam 433 madalya Türk güreşinin ne denli başarılı olduğunu ortaya koydu.  
FEDERASYON BAŞKANI MUSA AYDIN: TÜRK GÜREŞİ ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın güreşte başarıların artarak devam edeceğini vurgulayarak, “Başardıklarımız başaracaklarımızın teminatıdır” dedi.
Başkan Aydın, güreşte son dönemde kırılan rekorlar ve yeni hedefler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’nin güreşte iyi bir ivme yakaladığını vurgulayan Aydın, son olarak U23 Dünya şampiyonasını  geride bıraktıklarını belirterek “Polonya’daki şampiyonaya çok iyi bir şekilde hazırlandık. Sporcularımız ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve toplam 8 madalya kazandılar.  Bu takımdan bir çok sporcu bizlere Olimpiyatlarda madalya kazandıracak kapasitede olduklarını da gösterdi. Ayrıca Adana ve Rize’de gerçekleştirdiğimiz Büyük Erkekler Türkiye şampiyonalarında sporcularımızın ortaya koyduğu performansta bizleri son derece memnun etti. Biz Güreş Federasyonu olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 2017 yılını rekorlarla kapattık. Avrupa şampiyonasında 68, Dünya şampiyonasında 55 yıl aradan sonra madalya rekoru kırdık. Asıl hedefimiz elbette ki 2020 Tokyo olimpiyatları. 2016 Olimpiyatlarında Türkiye tüm branşlarda  toplam 8 madalya kazandı. Ve madalyaların 5’i güreşten geldi. Bu da Türk güreşinin ne denli ilerlediğini ortaya koydu. Olimpiyatlar biter bitmez 2020  Tokyo olimpiyatlarına  hazırlıklarımız başladı. Bu yıl katıldığımız şampiyonalarda 433 madalya kazandık. Kırılması güç rekorları kırdık. Bu durum bizim gözümüzü korkutuyor mu, elbette hayır. Bizleri daha da şevkle çalışmaya itiyor. Türkiye Güreş Federasyonu olarak el ele vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapılan idmanların yanı sıra yaptığımız seminerler ve toplantılarla alanında uzman kişilerle fikir alışverişi yaparak bilimsel olarak da çalışıyoruz. Güreş camiası çok büyük bir camia ve el ele verildiğinde  çok daha büyük başarıların altına imza atabiliriz. Federasyonumuzun 2 anlayışı var bunlardan ilki tüm camianın kenetlenmesi, ikincisi “ben” değil “biz” anlayışı. Katılımcı bir zihniyetle her kesimin fikirleriyle ortak kararlar vererek ve çok çalışarak  Ata sporumuz olan güreşi  hak ettiği yer olan Dünya’nın 1 numarası haline getirmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz  2020 Olimpiyatlarına tüm sıkletlerde katılmak. Ardından da Tokyo’dan zirvede dönmek. 2016’dan 5 madalya ile  dönerek Türkiye’nin en başarılı branşı olduk. Şimdiki hedefimiz Olimpiyatlarda ki madalya sayımızı artırmak. Tüm çalışmalarımız bu doğrultuda. 2017 yılını 433 madalya ile kapattık. Olimpiyatlara uzanan zorlu yolda 2018 yılında da İnşallah ,başarılarımız artarak sürecek. Ben, büyük bir özveri ile çalışan sporcu, antrenör ve tüm çalışma arkadaşlarımı başarılı bir yıl geçirdikleri için kutluyor 2018 yılında da başarılı sağlıklı bir yıl geçirmelerini diliyorum” şeklinde konuştu .