Basketbola Canik damgası

TAKİP ET

Süper Lig'de mücadele eden Samsun Canik Belediyespor Kadın Basketbol Takımı şehri başarıyla temsil ederken, alt yapıdaki geleceğin yıldızları da 5 kategorisinde Samsun Şampiyonu olurken, çeşitli illerde düzenlenen şampiyonalarda yarı finale yükseldi.

Samsun Canik Belediyespor Basketbol Takımı'nın alt kategorilerinde mücadele eden geleceğin basketbolcuları, elde ettikleri başarılarla Samsun'a gurur yaşatıyorlar. Kadın Basketbol Takımı, Samsun'u Süper Lig'de temsil ederken, alt yapıyı oluşturan 5 kategoride de sporcular önemli başarılar elde ediyor. Antrenör Mehmet Küntüşlü nezaretinde çalışan ve 'Küçükler', 'Yıldızlar', 'U15', 'U16' ve 'U18' kategorilerinde Samsun şampiyonu olan Canik'in yıldızları, çeşitli illerde de yarı finale çıkarak finale göz kırptı.

5 KATEGORİDE DE İDDİALI

Kategorilerinde il birinciliği elde eden Küçükler takımı sporcuları Sinop'ta, Yıldızlar takımı Ordu'da, U15 takımı Adana'da, U16 takımı Kırıkkale ve Bursa'da, U18 takımı da Çanakkale'de gruplarını birincilikle tamamlayarak, düzenlenen şampiyonalarda yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Rakiplerini tek tek yenerek önemli bir başarı yakalayan alt yapı sporcuları, kategorilerinde finale yükselmeyi ve Samsun'a madalya ve kupalar getirmeyi hedefliyor.

KUPALAR GETİRECEĞİZ

Samsun Canik Belediyespor Basketbol Takımı'nın altyapısında yaşanan bir başka gurur ise, oyuncuların Milli Takıma seçilmesi oldu. Altyapı oyuncuları Aleyna Cengizhan, merve Albayrak ve Nurselin Yılmaz Milli Takıma çağrıldı. Geleceğin yıldızlarını yetiştiren alt yapı antrenörü Mehmet Küntüşlü, "Sporcularımız 5 kategoride il birincisi olarak, çeşitli illerde düzenlenen şampiyonalara katılma hakkı elde etti ve katıldığımız bütün kategorilerde yarı finale yükseldik. İnşallah inanıyorum ki finalde de başarılı olarak şehrimize kupalar getireceğiz. Bu manada bizlerden desteğini hiç esirgemeyen Başkanımız sayın Osman Genç'e teşekkür ediyoruz" dedi.