Bedensel Engelliler'den Badminton Avrupa Şampiyonası'nda 12 Madalya

TAKİP ET

Bedensel Engelliler Badminton Avrupa Şampiyonası'nda Millilerimiz, önemli bir başarıya imza atarak organizasyonu 3'ü altın olmak üzere toplamda 12 madalya ile noktaladı.

Bedensel Engelliler Badminton Avrupa Şampiyonası'na başarılı bir performans sergileyen Millilerimiz, 3 altın, 2 gümüş ve 7 bronz madalya kazanarak organizasyonu tamamladı.

İspanya’nın ev sahipliğinde 19 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Badminton Avrupa Şampiyonası, 11-14 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi.



Milliler, 3 Günde 86 Karşılaşmaya Çıktı

Tek ve çift erkeklerde 2 altın madalyaya uzanan İlker Tuzcu’nun yanı sıra Emine Seçkin de tek bayanlarda altın madalya kazanarak kürsüye çıktı. Seçkin, ayrıca mix ve çift bayanlarda da 2 bronz madalya kazandı.

Milli sporcumuz Avni Kertmen çift erkeklerde gümüş, mix’te ise bronz madalyaya ulaşırken, Zehra Bağlar tek bayanlarda ve mix’te, Muammer Çankaya mix’te, Mine Korkmaz çift bayanlarda bronz madalya kazandı.

Şampiyona boyunca 86 karşılaşmaya çıkarak ter döken Milli Takım sporcularımız, 3 altın, 2 gümüş ve 7 bronz madalya elde etti.