B.E.S.K Berlin yolcusu

TAKİP ET

Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek European Wheelchair Basketball Clubs Organızatıon'da Türkiye'yi temsil edecek.

Tekerlekli Sandalye Basketbol’da Samsun’un adını Avrupa’da başarıyla temsil eden, elde ettiği şampiyonluklarla gururlandıran Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübünden yeni bir Avrupa çıkarması. Kırmızı beyazlılar 2016’da ilk kez katılıp şampiyonluk elde ettiği European Wheelchair Basketball Clubs Organızatıon’a ikinci kez davet edildi.

HEDEF ŞEREF KÜRSÜSÜ

Şampiyonaya birbirinden güçlü 8 ülke temsilcisinin iştirak edeceğinin altını çizen Kulüp Başkanı Yakup Özden, “ Geçtiğimiz yıl da davet edilmiş ancak o dönem iki ülke arasında yaşanan tatsızlıklar nedeniyle gidememiştik. Bu yıl da davet gelince katılma kararı aldık. Son şampiyon olarak Berlin’e gidiyoruz. Beklentilerimiz yine çok yüksek. Kürsüde yer almak en büyük arzumuz” diye konuştu.

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR

Kendilerine bu organizasyonda maddi manevi destek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade eden Başkan Özden, “  Valimiz Sayın Osman Kaymak’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a, şehrimizin gururu sporcu babası Sayın Cemal Yeşilyurt’a şükranlarımı sunuyorum. Engelli camiasının sorunlarıyla yakından ilgileniyorlar. Ellerinden gelen gayret ve çabayı ziyadesiyle gösteriyorlar” dedi.

ENGELLİ DOSTLARI

Kulüp olarak, bedensel engelli olup evlerinden dışarı çıkmayan, adeta hayata küsen gençlerin spor aracılığıyla hayatı tanımalarına yardım edip, destek verdiklerini, bunu yaparken de isimlerini zikrettiği değerli büyüklerin katkılarını görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Yakup Özden, “ Bizler de onların bu çabalarının karşılığını başarılı sonuçlar alarak göstermek istiyoruz” dedi.

ÖZDEN DÜDÜK ÇALACAK

European Wheelchair Basketball Clubs Organızatıon’u 27 Mart-2 Nisan tarihleri arasında Berlin’de gerçekleştirilecek. Şampiyona’da geçtiğimiz günlerde uluslar arası hakemliğe terfi ederek IWBF kokardı takan  Murat Özden’de düdük çalacak.