Canik Belediyespor Samsun şampiyonu oldu

TAKİP ET

Samsun Canik Belediyespor basketbol takımı başarılarına bir yenisini daha ekledi. U 16 basketbol final maçında Atakum Belediyesini 47-37 yenerek namağlup Samsun şampiyonu oldu.

U 16 Şampiyonu Samsun Canik Belediyespor

Samsun Canik Belediyespor U 16 takımı ilde devam eden U 16 müsabakalarının final maçında Atakum Belediyesi ile karşılaştı. Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde Atakum Belediyesi ile oynanan final maçını Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, Ak Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ve sporcuların velileri izledi. Namağlup olarak final maçına kadar gelen Samsun Canik Belediyespor final maçını da 47-37 tamamlayarak Samsun 1.’si olarak, Samsun’u gruplarda temsil etme hakkı kazandı.

Altyapı Geleceğimiz

Karşılaşmayı dikkatle takip eden Başkan Genç maç sonunda sporcuların sevincine ortak oldu. Başkan Genç,” Spora, sporcuya ve en önemlisi de alt yapıya her zaman önem verdik. Tesisleşme yolunda önemli adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz. Her branşta sporcularımız var. Sporcularımız gittikleri her turnuva, şampiyonadan ulusal ve uluslararası başarılarla dönüyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Biz Canik Belediyesi olarak alt yapıyı adeta geleceğimiz olarak görüyoruz. Özellikle basketbol ve futbolda şehrimizin takımlarına yani Samsun Canik Belediyespor A takımımıza ve Samsunsporumuza oyuncular kazandırabiliyorsak ne mutlu bize. Bizim gayemiz, amacımız budur. Samsun Canik Belediyespor olarak özellikle basketbolda Türkiye’nin en iyi alt yapısı olan kulüplerden biriyiz. Milli takıma sporcular vermemiz ve gelen şampiyonluklar bunun en güzel örneklerinden. Sporcularımla gurur duyuyorum. Çocuklarını basketbola yazdıran ve onlara destek veren velilerine, çocuklarımızın adeta her şeyiyle ilgilenen antrenörleri Mehmet Küntüşlü’yü ve sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.