Futbol'da Altın Madalya'nın Formülü Gençlik

TAKİP ET

Deaflympics 2017'ye kısa bir süre kalırken hazırlıklarını Ankara'da sürdüren Türkiye İşitme Engelliler Erkek Futbol Milli Takımı, geçtiğimiz yaz kazandığı dünya şampiyonluğunun ardından bu yaz olimpiyat altını almak istiyor.

Deaflympics 2017’ye kısa bir süre kalırken hazırlıklarını Ankara’da sürdüren Türkiye İşitme Engelliler Erkek Futbol Milli Takımı, geçtiğimiz yaz kazandığı dünya şampiyonluğunun ardından bu yaz olimpiyat altını almak istiyor. Millilerin bu yoldaki en büyük kozları genç ve enerjik bir kadroya sahip olmaları.

18 – 30 Temmuz tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları kapsamında hazırlıklarını sürdüren Erkek Futbol Milli Takımımız Ankara’da son kampını gerçekleştiriyor. Hazırlık süreci hakkında bilgi veren Futbol Direktörü Ali Metin, Kızılcahamam ve Riva’daki kamplarının ardından dördüncü kamplarını gerçekleştirdiklerini belirtti.

14 Temmuz’da Samsun’a hareket edeceklerini söyleyen Metin, “Son kampımızda hazırlık maçlarımız olacak. TFF 2. Lig ve 3. Lig takımlarıyla yapacağımız karşılaşmalarla son durumumuzu göreceğiz. Geçtiğimiz yaz İtalya’da Dünya şampiyonluğu kazandık. O çıtada kalmak istiyoruz. Hedef ilk üçte yer alıp, derece yapmak” ifadelerini kullandı.  

TAKIMIN YAŞ ORTALAMASI 23,4

Metin, olimpiyat kadrosunu oluştururken İşitme Engelliler Süper Ligi, birinci lig ve ikinci ligden izledikleri maçlardan futbolcuları seçtiklerini belirtirken, “İlk kampımızda 32 kişilik aday kadromuz vardı. Her kampta eleyerek kadroyu 22 kişiye düşürdük. Genç sporcuları kadromuza dahil ettik. Şu anki yaş ortalamamız da 23,4” dedi.

“İYİ BİR KURA ÇEKTİK”


Suudi Arabistan, Mısır ve Venezuela ile karşılacak olan millilerimizin grubunu da değerlendiren Metin, “Mısır diğer iki rakibimizden daha iyi durumda. Açıkçası diğer gruplara bakarak iyi bir kura çektik. Gruplar sonrasındaki rakiplerimiz daha üst seviyede. Ama önce de mücadele ettiğimiz, şampiyonalarda karşılaştığımız takımlar” ifadelerini kulllandı.

“RAKİPLERİMİZ GÜCÜMÜZÜ BİLİYOR”

Takım kaptanı Soner Balcı ise “Daha önce Avrupa ve iki dünya şampiyonluğumuz var. Rakiplerimiz hedefimizi ve bizim gücümüzü biliyorlar. Şimdi hedefimiz olimpiyat şampiyonu olmak” diyerek iddialı olduklarını söyledi.   

Türkiye İşitme Engelliler Erkek Futbol Takımı, Deaflympics 2017’deki ilk maçına 19 Temmuz’da Suudi Arabistan karşısına çıkacak. 

Türkiye İşitme Engelliler Erkek Futbol Milli Takımı kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Mustafa Acar, Mahmut Aktaş, Tolga Alkan, Orhan Aydeniz, Soner Balcı, Serhat Başaran, Ali Dalkıran, Hüseyin Er, Hakan Erol, İbrahim Güzel, Seyit Karaca, Fırat Kaya, Melih Kirişçi, Hakan Kurt, Ersin Mert, Janbert Özeşer, Yunus Şahin, Mustafa Şaşmaz, Mehmet Sert, Murat Şimşek, Eşref Metin Su.