Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesiyle 64 Bin Öğrenciye Yüzme Eğitimi Verildi

TAKİP ET

Yüzme sporunun çok küçük yaşlardan itibaren ileriki yaşlara kadar rahatlıkla yürütülebilen bir spor olduğundan hareketle Valilik tarafından, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığıyla sürdürülen ve daha sonra da ülke geneline yaygınlaştırılan Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesi kapsamında, fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 64 bin 2. ve 3. sınıf öğrencimize yüzme eğitimi verildi.

Projeyle, kısa ve uzun mesafe, kelebek, serbest, sırt üstü vb. teknikler ile yüzme eğitimi alan öğrencilerimize ve velilerine ayrıca; havuz hijyeni, obezite ve sağlıklı yaşam, sporun sağlığa katkıları ve beslenme konularında da eğitim verilmiştir.
Öğrencilerin havuza taşınması, havuzlarda kullanacakları gözlük ve bone, maddi yetersizlik içerisindeki öğrencilerimizin mayolarının da ücretsiz olarak karşılandığı projeyle, eğitim alanlara beslenme rehberliği de yapılmıştır. 64 bin öğrencinin %96’sına yüzme öğretilmiş olup, %51’inin yüzme faaliyetine devam ettiği tespit edilmiş, yapılan anketler sonucu, öğrencilerin %97’sinin mutlu olduğu saptanmıştır. Sınıf öğretmenleri uygulanan anket sonrasında projeye katılan ve dikkat eksikliği olan öğrencilerin %71 inin dikkatinde olumlu yönde etkisi olduğu tespit edilmiş ve spor faaliyetleri lisanslı öğrenci sayısında %26’lık artış saptanmıştır.
Proje sonrasında 680 öğrencinin yeteneği keşfedilmiş olup, yetenekli öğrencilerin %20’si Samsun Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı kulüplere, %80’i ise hafta sonu kurslara yönlendirilmiştir. Ayrıca 64 yetenekli öğrenci beden eğitimi öğretmenleri tarafından özel olarak çalıştırılmaktadır. Devamsızlık yapan bazı öğrencilerin projeye katıldıktan sonra okula devam oranlarının arttığı da görülmüştür. 2020 – 2021 eğitim öğretim yılında da 10 bin öğrenciye daha yüzme eğitimi verilmesi planlanmaktadır. Projemizin ilk yılında iki öğrencimizin yüzme yarışmalarında dereceler alması ve otizmli bir bireyin yüzme alanındaki yeteneğinin tespit edilmesi, projenin önemini daha da ortaya çıkarmıştır. 

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan  Vali Dr. Zülkif Dağlı, Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesinin öğrencilerin sporla tanışmaları, yıl boyunca aktif olarak spor yapmaları, spora karşı olumlu tutum geliştirmeleri açısından önemli bir proje olduğunu dile getirerek, projeyle ayrıca öğrencilerimizin sorumluluk duygusu, planlı çalışma ve doğru karar verebilme yetilerinin gelişmesini, yetenekleri ölçüsünde spor yapabilmelerini, kötü alışkanlıklardan korunabilmelerini, sağlıklı bir beden ve ruh haline sahip olabilmelerini ve olumlu kişilik özellikleri gösterebilmelerini hedeflediklerini belirtti. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesiyle 64 Bin Öğrenciye Yüzme Eğitimi Verildi