Havzalı pehlivan Kurtdere'de bir üst boya yükseldi

TAKİP ET

Balıkesir'de Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 61.'si düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz Başpehlivan olurken Havzalı pehlivan Ferit Keskin kendi boyunda birinci olarak bir üst boya yükseldi.

Bu hafta sonu Karesi'nin kırsal Kurtdere Mahallesi'nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen 61. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’nde pehlivanlar er meydanında hünerlerini sergiledi.

Etkinliğin ilk gününde minik, teşvik, tozkoparan, ayak, deste, küçük orta ve büyük orta boylarda mücadeleler gerçekleştirildi. Kule hakemlerinin çağrısıyla sahaya gelen güreşçiler, önce peşrev çekti, ardından pehlivanlar, rakibinin sırtını yere getirmek için kıyasıya mücadele etti.

Yapılan müsabakalar sonunda Küçük Orta Büyük Boyda mücadele eden Havzalı Pehlivan Ferit Keskin finalde rakibini yenerek birincilik kürsüne çıktı ve Küçük Orta Büyük Boydan Büyük Orta boyuna yükseldi.

Ferit Keskin amacının başpehlivanlığa yükselmek olduğunu belirterek; “ Allah izin verirse altın kemerin sahibi olmak istiyorum. Bu güne kadar bana destek olan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Havzalı pehlivan Kurtderede bir üst boya yükseldi