İlkadım Belediyespor Namağlup Şampiyon

TAKİP ET

İlkadım Belediyespor, U14 Kız Basketbol Samsun İl Birinciliği finalinde Canik Şehit Uğur Birinci Spor Kulübünü 19-57 mağlup ederek,38 sayı farkı ile şampiyonluk kupasını evine götüren taraf oldu.

U14 kız basketbol takımı Samsun İl birinciliği finalinde İlkadım Belediyespor ile Canik Şehit Uğur Birinci Spor Kulübü kupanın sahibi olmak için karşılaştı. İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda oynanan maça iyi başlayan İlkadım ilk devreyi 13-39 üstün tamamladı.
İkinci yarının ilk çeyreğine hızlı başlayan İlkadım U14 kız takımı ilk devrede gösterdiği istikrarı ikinici yarıya da yansıttı. İyi alan savunmasın ve top kayıplarını sayıya çeviren İlkadım U14 Kız Basketbol takımı maçı 19-57’lik skorla tamamlayarak Samsun Şampiyonu olarak kupayı evine götüren taraf oldu. 
” Şampiyonluk Kupasını Başkan Yardımcısı Şerif Mırık verdi”
Maç sonrası düzenlenen ödül töreninde şampiyon İlkadım Belediyespor'a kupa ve madalyasını sporcuları tek tek kutlayarak başarılarının devamını dileyen İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık takdim etti. İkinci Canik Şehit Uğur Birinci Spor Kulübünü kupa törenine katılım sağlamazken, Çarşamba GSK basketbol takımını yenerek üçüncülüğü hak kazanan Atakum Atılım Basketbol takımının madalyalarını sporcuları tebrik eden İlkadım Belediyesi Spor Müdürü Hakan Karaman takdim etti. 
“Sonuna kadar tüm sporcularımızın yanındayız”
Elde edilen başarının kendilerini çok sevindirdiğini belirten ve İlkadım Belediyespor kulübü olarak  kısa zamanda kazanılan  şampiyonluklara vurgu yapan İlkadım Belediyesi Spor Müdürü Hakan Karaman,  “Bireysel sporlarda gösterdiğimiz başarıları şimdi de basketbolla devam ettiriyoruz. İlk maçımıza 55 Basketbol  SK karşısında çıktık ve kazandık. Bu maçın ardından çıktığımız her maçı kazanmayı bildik. Tüm sporcularımızı kutluyorum. Burada kazandığımız şampiyonluk çok önemli, artık takımımız 11-15 Şubat 2020 tarihleri arası Zonguldak ta yapılacak olan Karadeniz Bölge Şampiyonasında ilimizi temsil edecek. Karadeniz Bölge Şampiyonasında da başarılı olması halinde 17-21 Mart 2020 tarihleri arasında Adana da yapılacak olan Anadolu Şampiyonasına, sonrasında 13-19 Nisan 2020 tarihleri arasında yeri henüz açıklanmayan Türkiye Şampiyonasına ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğine canı gönülden inanıyorum. Tüm salon sporlarında sporcularımızın  başarılı olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Sonuna kadar her sporcumuz un yanınızdayız" diye konuştu.