İşitme Engelliler Golf Milli Takımı Deaflympics'te iddialı

TAKİP ET

Spor kariyerine futbolla başlayan ve İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı'yla iki kez dünya şampiyonluğu yaşayan 32 yaşındaki Mehmet Yavuz, artık bir golfçü. Mehmet, ilk kez Samsun'da Deaflympics'e dahil olan golf branşında başarılı olmayı hedefliyor.

1997 yılında futbola başlayan işitme engelli sporcu Mehmet Yavuz, 2000 yılında Ay-Yıldızlı formayı ilk kez giydi. 2008 ve 2012’de düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası’nda takım arkadaşlarıyla birlikte şampiyonluk gören 32 yaşındaki sporcu, artık kariyerine golfle devam ediyor. 
20 yıldır spor yapan Mehmet Yavuz, golfe geçiş kararını şöyle anlattı:
“2017’de olimpiyatlara golfün dahil olacağını duydum. Daha sonra, kendisi de bir golf tutkunu olan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun isteğiyle golfe başladım. Golfün daha rahat, daha bireysel, kendimi daha iyi gösterebileceğim bir spor olduğunu düşünüyorum. Golf futboldan farklı dinamiklere sahip olduğu için ve Türkiye’yi başka bir branşta da uluslararası arenada temsil etmek istediğim için golfte karar kıldım.”

DENEYİMLERİ TÜM TAKIMA FAYDALI
İşitme Engelliler Golf Milli Takımı’nda teknik ekip, milli golfçünün sahip olduğu deneyimlerin önemine dikkat çekti. Başantrenör Hamza Hakan Sayın, ‘’Mehmet’in futbol altyapısında elde ettiği başarıyı golfe de taşımasını temenni ediyoruz.’’ derken, antrenör Nüket Gürel, Mehmet Yavuz’un halihazırda milli tecrübeye sahip olmasının diğer sporcular üzerinde toparlayıcı bir etki yarattığını ve aynı zamanda teknik ekibe de yardımcı olduğunu belirtti.
18-30 Temmuz tarihlerinde Samsun’da düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’yla birlikte ilk kez Deaflympics’e dahil olan golf branşında madalya mücadelesi 21-26 Temmuz tarihleri arasında verilecek.