Karadeniz Oyunları Samsun'da yapılsın çağrısı!

TAKİP ET

Samsun Canlı Haber, 2007 yılında Trabzon'da ilki gerçekleştirilen ve 11 ülkenin katıldığı 1. Karadeniz Oyunları'nın 2'ncisinin Samsun'da yapılması çağrısında bulundu.

11 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen 1. Karadeniz Oyunları, dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın girişimleriyle 2-8 Temmuz 2007'de Trabzon'da gerçekleştirildi.

2. Karadeniz Oyunları 2010 yılında Romanya'nın Köstence, 3. Karadeniz Oyunları'nın ise 2014 yılında Rusya'nın bir kentinde yapılması kararlaştırılmıştı. Fakat üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen oyunların 2'ncisi gerçekleştirilemedi.

'SAMSUNLULARIN TALEP ETSİN...'

Karadeniz Oyunları'nın yeniden hayat bulması yönündeki teklif, Samsun Canlı Haber TV'de her sabah 09.00'da canlı yayınlanan 'Uyan Samsun' programında dile getirildi. EXE Haber Medya Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bozkurt ile birlikte ortak program yapan Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, Karadeniz Oyunları'nı yeniden gündeme getirdi.

Yazıcı yaptığı açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın Samsun'a etkinlik kazandırmak için müthiş bir çabası var. Karadeniz Oyunları için Samsun halkının talebi olması gerekiyor. Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Samsun'da bu konuda gündem oluşması gerekli. Samsun Valisi İbrahim Şahin'in ile konuştum. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a da Samsun'un olimpiyatlar konusunda alt yapısı olduğunu, olimpiyatları kaldırabilecek düzeyde bulunduğunu söyledim" dedi

.

Karadeniz Oyunları