Madalya'ya Giden Yolu Arayacaklar

TAKİP ET

Tarihinde ilk kez Deaflympics'e katılacak olan Türkiye İşitme Engelliler Oryantiring Milli Takımı, henüz bir yıllık bir takım olmasına karşın oyunlara umutlu gidiyor.

1997’den itibaren İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda yer alan oryantiring, Samsun’da düzenlenecek olan Deaflympics 2017’nin de müsabaka takviminde bulunuyor. Türkiye, ülkemizde yaklaşık 20 senedir yapılan ve sporcuların harita ve pusula yardımıyla, önceden belirlenen hedeflere ulaşabilmelerini gerektiren oryantiring sporuyla ilk kez olimpiyata katılacak. 

Türkiye İşitme Engelliler Oryantiring Milli Takımı Başantrenörü Kenan Aksın, 7 sporcu ile oryantiringe katılacaklarını belirtirken 40 kişilik geniş bir kadrodan eleme yaptıklarını açıkladı. Son bir yılda iyi bir hazırlık evresi geçirdiklerini söyleyen Aksın, “Geçen seneki sonuçlarla bu seneki sonuçlar arasında ciddi farklar var. İşitme engelli sporcularımız artık yavaş yavaş normal oryantiring sporcularıyla mücadele edebilecek kadar iyi olmaya başladı. Hatta bir sporcumuz normal oryantiringcileri de geçerek Türkiye şampiyonu oldu. Bunlar bizim için çok gurur verici. Olimpiyattan umutluyuz, bir şeyler olacağını tahmin ediyoruz ama ne olacağını kestiremiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bursa’da özel bir fabrikada çalışan 19 yaşındaki Huriye Karahan oryantiring milli takımının 3 kadın sporcusundan biri. Hedefinin ilk 3’e girmek olduğunu belirten Huriye, “En iyi dereceyi alıp dönmeyi düşünüyoruz. Ormanda biraz zorlanıyorum ama mesafe kat etmeye çalışıyorum” açıklamasını yaptı.

Başantrenör Kenan Aksın ve antrenör Hasan Yılmaz önderliğinde olimpiyat oyunlarına katılacak olan oryantiring milli takımında şu sporcular yarışacak:

Sevda Aktaş, Yusuf Emre Aydoğdu, Kadriye Demirci, Emrah Eren, Huriye Karahan, Hakan Kayan, Ahmet Sallı.