Mete Kalkavan hakemliği neden bıraktı! Mete Kalkavan kimdir?

TAKİP ET

Süper Lig'in tecrübeli hakemlerinden Samsunlu Mete Kalkavan, MHK'nın 13 hakemle ilgili aldığı kararın ardından hakemliği bırakma kararı aldı ve bu kararını TFF ve MHK'ye bildirdi.

Süper Lig'in tecrübeli hakemlerinden  Samsunlu Mete Kalkavan,  MHK'nin 13 hakemle ilgili aldığı kararın ardından hakemliği bırakma kararı aldı. Hakemlikten istifa eden Kalkavan, istifasını MHK’ye sundu.
Kalkavan'ın istifaya gerekçe olarak, 13 hakemin MHK tarafından görevlerine sebepsiz yere son verilmesi olduğu belirtildi.
43 yaşındaki Mete Kalkavan, liste dışı bırakılmamasına rağmen hakemliği bırakma kararını Merkez  Hakem Kurulu'na iletti.

Fenerbahçe Trabzonspor derbisinde görev almıştı
Mete Kalkavan son olarak  Fenerbahçe-Trabzonspor derbisinde VAR hakemi olarak görev almıştı.
Maçın orta hakemi Zorbay Küçük, VAR uyarısının ardından İrfan Can Kahveci'ye kırmızı kart göstermiş ve sarı-lacivertli camiadan büyük tepki görmüştü.

METE KALKAVAN KİMDİR?
1979 Samsun doğumlu Mete Kalkavan, 1999 yılında İstanbulspor - Altay arasında oynanan PAF Ligi maçında 1. yardımcı hakem olarak görev aldı ve hakemlik kariyeri resmi olarak başladı.
İlk Süper Lig maçı 14 Eylül 2003 tarihinde oynanan Ankaragücü - Denizlispor maçı olan Kalkavan, orta hakem olarak ise ilk kez 2011 yılındaki Gençlerbirliği-Konyaspor maçında görev yaptı.
Hâlen Süper Lig hakemi olarak görev yapmaktadır. 24 Aralık 2012 tarihinde FIFA kokartı takmaya hak kazandı.

Mete Kalkavan hakemliği neden bıraktı Mete Kalkavan kimdir