Milli judocu Dilara Lokmanhekim altın madalya kazandı

TAKİP ET

Bükreş'te düzenlenen Gençler Judo Avrupa Şampiyonası'nın açılış gününde Türkiye dört madalya kazandı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Gençler Judo Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazanan sporcularımızı tebrik etti.

Kızlarda 44 ve 48 kiloya ambargo koyan milli takımımızda Dilara Lokmanhekim altın, Melisa Çakmaklı gümüş, Nesrin Çetin ve Gülkader Şentürk bronz madalya kazandı. Türkiye madalya sıralamasında üçüncü sırayı aldı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te süren şampiyonada, 48 kiloda Dilara Lokmanhekim, ilk turu bay geçti. Milli judocu, ikinci turda Rumen Denisa Ungureanu’yu, bir sonraki turda Macar Reka Pupp'u, yarı finalde de İspanyol Cinta Garcia Mesa’yı yenerek finale yükseldi. Lokmanhekim finalde Rumen Alexandra Pop ile karşılaştı. Karşılaşmayı "altın puan"a götüren Dilara Lokmanhekim, rakibini wazariye düşürüp şampiyon oldu.

Türk sporcular başarılı sonuçların ardından Türkiye genel sıralamada üçüncülüğü elde etti. Şampiyonayı 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile kapatan Türkiye, birinci İtalya ve ikinci Fransa’nın ardından üçüncü oldu. 

 Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle:

Judo Genç Milli takımımız Gençler Judo Avrupa Şampiyonasına güzel bir başlangıç yaptı. Şampiyonada altın madalya kazanan sporcumuz Dilara Lokmanhekim’i, gümüş madalya kazanan Melisa Çakmaklı’yı ve bronz madalya kazanan sporcularımız, Nesrin Çetin ve Gülkader Şentürk'ü  tüm kalbimle kutluyor, spor yaşamları boyunca başarılarının devamını diliyorum. Daha büyük başarılar elde edeceklerine olan inancım tam. Gençlerimizin bu başarılarında emeği geçen, antrenörleri başta olmak üzere, Türkiye Judo Federasyonu’nu da ülkem ve milletim adına tebrik ediyorum.”