Özel Olimpiyatlar Türkiye Pilot Projesi Kapanış Etkinliği Samsun'da yapıldı

TAKİP ET

Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Aile ve Sosyal Politikalar iş birliğiyle düzenlenen, Özel Olimpiyatlar Türkiye Pilot Projesi Kapanış Etkinliği 60 özel ve partner sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Birlikte yarışıp eğlenmenin keyfini yaşayan özel ve partner sporcular, gün sonunda madalya kazanma mutluluğunu da paylaştı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği etkinliklerine Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü İşbirliği ile düzenlenen Özel Olimpiyatlar Türkiye Pilot Projesi Kapanış Etkinliği ile devam etti. Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen oyunlarda özel ve partner sporcular masa tenisi ve karma futbol branşlarında performans sergiledi. Toplamda 4 ilden 60 özel ve partner sporcunun katıldığı etkinliklerde antrenörler, öğretmenler ve gönüllülerle birlikte toplam katılımcı sayısı 100 kişiye ulaştı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen pilot projede, dört aylık bir sürede koruma altındaki özel ve partner sporcular farklı spor branşlarında antrenman ve yarışmalara katıldı. Projenin kapanış etkinliği için Yalova, Bursa, Kocaeli ve Samsun’dan gelen özel ve partner sporcular birlikte oyunlara dahil olmanın keyfini yaşadı. Pilot olarak gerçekleştirilen projenin önümüzdeki sene tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılması planlanıyor.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Didem Ünsür’ün etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinlikler Pilot Projemizin Kapanış Etkinliği ile devam ediyor. Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp yine beraberce kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam yaratmaktan dolayı mutluyuz. Ailemiz her geçen gün büyüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteği ile daha çok özel sporcuya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu projenin büyüyerek tüm Türkiye’ye yayılması en büyük dileklerimizden bir tanesi. ..Bu sebeple, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na tüm destekleri için teşekkür ederiz ” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Gürdal Gümüş ise “Bakanlığımızın desteği ile böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan, özel çocuklarımızı, ailelerini ve Özel Olimpiyatlar Türkiye gönüllülerini ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. Özel eğitim gereksinimi duyan bireylerimizin fırsat verilip desteklendiğinde ne tür başarılara imza attıklarını görme adına bu tür özel olimpiyatlar çok fayda sağlamaktadır. Bu projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür eder, özel sporcularımızı sportif faaliyetlerdeki başarı ve performanslarından dolayı kutlarım” şeklinde konuştu.

Tüm sporcular sağlık taramasından geçirildi
Özel sporcuları antrenman, müsabaka, sosyal etkinliklerde bir araya getirmeyi hedefleyen, Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü İşbirliği ile düzenlenen Özel Olimpiyatlar Türkiye Pilot Projesi Kapanış Etkinliği özel ve partner sporculara genel sağlık branşında yapılan sağlık taramalarıyla başladı. Açılışın ardından sporcular oyunlarda doyasıya eğlendi.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Nedir?
Temelleri 1982 yılında Sakıp Sabancı ve Prof. Dr. Hıfzı Özcan’ın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170 ülkeye yayılmış 225 kurumu kanalıyla, 4,7 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar’ın (Special Olympics) Türkiye’deki tek kuruluşudur. Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır. Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı hedeflemektedir.

Özel Olimpiyatlar Türkiye