SAMDAK Kış eğitimini Nebiyan Dağında gerçekleştirdi

TAKİP ET

Samsun Dağcılık Kulübü (SAMDAK) Kış 2. Temel Eğitim Faaliyetini Nebiyan Dağında gerçekleştirdi.

Samsun Dağcılık Kulübü Kış 2. Temel Eğitim Faaliyetini,6 sporcu ve 3 eğitmenin katılımıyla Nebiyan’da yaptı. Geçtiğimiz Ocak ayında Kocadağ’da 1. Temel Eğitim faaliyetini gerçekleştiren sporcular; dağcılık etiği, dağcılıkta spor malzemeleri, spor tırmanış bilgisi, kampçılık bilgisi, yürüyüş bilgisi ve teknikleri, doğada hayatta kalma, dağcılıkta beslenme, dağda sıvı alımı, dağ kazaları gibi konularda eğitim almışlardı.

Bu eğitimde sporculara; kamp alanı seçimi, çadır kurulumu, çadır içi yerleşimi, temel kamp malzemeleri tanıtımı, ve kullanımı, harita ve yön bilgisi, karda yürüyüş teknikleri, kazma ve krampon kullanım teknikleri, ip düğümleri ve dağ kazaları, ile ilgili uygulamalı eğitimler verilerek bunun yanında Nebiyan dağı zirve tırmanışı gerçekleştiren dağcılar eğitimlerini başarıyla tamamladılar. 

NEBİYAN’DA ZİRVE YAPTIK

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Dağcılık Kulübü Başkanı Faruk Karaduman, ‘Samsun şehir merkezinin 28 km batısında, 19 Mayıs ilçe merkezinin 30 km güneyinde bulunan Nebiyan dağı 1224 mt. yüksekliğiyle bölgenin en yüksek noktalarından biridir. Samsun Dağcılık kulübü (SAMDAK) sporcuları aldıkları eğitimden sonra Nebiyan Dağı zirve tırmanışını başarı ile tamamladılar. Bu faaliyetin gerçekleşmesini sağlayan tüm katılımcı arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz’ dedi.