Şampiyon Çarşambaspor, ilçe de coşku büyük!

TAKİP ET

Bölgesel Amatör Lig 4. Grup temsilcisi Çarşambaspor, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından resmen şampiyon ilan edilmesi sonrasında 3. Lige çıktı.

2019-2020 sezonuna başarılı bir giriş yapan Çarşambaspor, küresel salgın COVİD-19  nedeniyle TFF’nin aldığı kararla liglerin durdurulmasıyla birlikte Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grupta ki kalan müsabakalarını oynayamamıştı. TFF’den yapılan açıklamada, “Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3. Lig'e 11 grubun lideri terfi edecektir.” Açıklaması sonrasında Çarşambaspor resmen şampiyon ilan edildi. Bu sonuçla birlikte Çarşambaspor gelecek sezon 3. Lig’de mücadele edecek.
2019-2020 Futbol Sezonunda Özkan Yıldırım’ın Kulüp Başkanlığı’nda, Kenan Yelek’in teknik direktörlüğünde Çarşambaspor çıktığı 22 müsabakada 19 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılmıştı. 59 puanla 4. Grubun zirvesinde bulunan Çarşambaspor, en yakın rakibine 17 puan fark atmıştı.

“3. Lig’e Çıkmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”
TFF’nin gerçekleştirdiği toplantı sonrasında yapılan açıklamanın ardından ilk açıklamayı yapan Çarşambaspor Başkanı Özkan Yıldırım, “Bu sene Çarşamba halkına verdiğimiz sözü tutarak takımımızı 3. Lig’e çıkardık” dedi.
Sezon başında Çarşamba halkına profesyonel lig için söz verdiklerini dile getiren Çarşambaspor Başkanı Özkan Yıldırım, “2019/2020 sezonunun başında yapılan kongre ile göreve geldiğimizde Çarşamba halkına Çarşambaspor’u 3. Lig’e çıkaracağımıza dair bir söz vermiştik ve ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğumuzu ilan ettik. Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle ligler askıya alınmıştı. TFF’nin bugün gerçekleştirdiği toplantıda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden 11 grubun şampiyonu 3. Lig’e çıkarıldı. TFF bu süreçte en doğru kararı verdi. 3. Lig ilçemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Göreve geldiklerinde ilk hedeflerinin 3. Lig olduğunu dile getiren Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Biz göreve geldiğimizde hedefimiz öncelikle 3. Lig ve alt yapıdan ilçemizin oyuncularını takıma kazandırmaktı. Şampiyon olarak 3. Lig’e çıktık ve altyapı kategorilerinde de başarılı olduk. Bundan sonraki hedefimiz de 3. Lig’den 2. Lig’e yükselmek ve bunun için de Yeşil-Beyaz renklere gönül vermiş taraftarlarımızı yine yanımızda görmek istiyoruz.”

Haber: M.Emin COŞKUNDERE