Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda çimler serildi

TAKİP ET

Samsun ili Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden 19 Mayıs Stadyumu'nda çim serme işlemi gerçekleştirildi.

Samsun ili Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden 19 Mayıs Stadyumu'nda çim serme işlemi gerçekleştirildi.


 
        Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Samsun’da yapılan 33 bin 919 kişilik stadyumun inşaatında incelemelerde bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin, burada 8 bin 400 metrekarelik alanda yapılan çim serme işlemini yerinde inceleyerek konu hakkında yetkililerden bilgi aldı. 
 


Samsun 19 Mayıs Stadyumu inşaatında sona doğru yaklaşıldığını belirten Valimiz Sayın İbrahim Şahin burada yaptığı konuşmasında, “Samsun bu görkemli stada en kısa zaman içerisinde kavuşacak. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ Bey'e çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun TÜRK bu gün aramızda, sembolik de olsa sahamızın ilk çimlerini seriyoruz. Çimlerimizin bir kısmı TIR’da ve yolda, diğer bir kısmı da gümrükten geçiyor. Bazıları da ulaştı. 2 ay sonra muhtemelen bu çimler bitmiş ve sahamız oynanır hale gelecek. Bir taraftan da eksik olan koltuklarımız tamamlanıyor. Bu stadın bir çok özelliği var. Stadımızda radyan ısıtma sistemi var. Buradaki bütün izleyicilerimiz ısınacak. Çimlerde de alttan ısıtma ve soğutma sistemi var. Bu çimler İtalya’dan geliyor. Stadımızın dış cephe kaplamaları bitmek üzere. Hepimizin temennisi Samsunspor’un Süper Lig’e çıkması ve maçlarını burada oynamasıdır. Ayrıca 2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın açılışı var. Muhtemelen tören bu stadyumda olacak. Bu stadyum Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Gençlik ve Spor Bakanımızın, hükümet üyelerimizin, milletvekillerimizin, siyasetçilerin ve sporseverlerin keyifli anlar izleyeceği bir ortam olacak.” dedi.


        Konuşmaların ardından Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden 19 Mayıs Stadyumu'na ilk çim serimi yapıldı. 
Çim serme işlemini, Vali Şahin’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu, ve Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri de izledi.
 

Gençlik ve Spor Bakanlığı