Samsun B.E.S. Almanya da şampiyon oldu

TAKİP ET

Berlin'de düzenlenen EasterCup Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü takımı şampiyon oldu.

Şampiyonaya  galibiyetle başlayan kırmızı beyazlı ekip ilk maçında ev sahibi ülke temsilcisi Pfeffersport Berlin’i baştan sona çekişmeli geçen maç sonrası geçmeyi başardı.

İkinci maçında Hollanda’nın ISV Hengelo takımıyla karşılaşan temsilcimiz bu maçtan da galibiyetle ayrılmasını bildi. Samsun Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız son maçında Romanya’yı farklı skorla yenip adını yarı finale yazdırdı. Kırmızı beyazlılar bu maçı Almanya’nın güçlü ekiplerinden Alba Berlin’i de devirerek finale yükseldi.

Temsilcimiz finalde daha önce 25-22  yendiği Hollanda ile karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçın ilk iki periyotunu geride tamamlayan Samsun ekibi oyuna ağırlığını koyup maçı önce dengeledi, ardından da öne geçti. Son periyotta Yusuf ve Ali’nin dış şutlarıyla üstünlüğünü koruyarak sahadan 58-50 üstün ayrılarak kupanın sahibi oldu.

Şampiyonluk Kupasını salonu dolduranların alkışları arasında alan kırmızı beyazlı ekipte büyük mutluluk yaşanırken Kerim Kara turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi. Kulüp başkanı Yakup Özden takımıyla gurur duyduklarını belirterek kendilerine inanan, destek veren Yepaş, Yeşilyurt ve Medyakent’e teşekkür etti. Başkan Özden Romanya’da alınan şampiyonluk sonrası Almanya’dan da aynı dereceyle döndükleri için tarifi mümkün olmayan bir mutluluk yaşadıklarını sözlerine ekledi.