Samsun'da düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatları için geri sayım sürüyor

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanlığı, önümüzdeki yıl Samsun'da düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, önümüzdeki yıl Samsun'da düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için yoğun bir çalışma yürütüyor.



Bakan Çağatay Kılıç, 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının Samsun’un tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, ''Organizasyon için gereken altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tesisleşme oranı şu anda yüzde 95 seviyesinde, ülkemize ve Samsunumuza yakışır bir organizasyon olacak ''dedi.
 
Dünyanın sayılı organizasyonlarından birisi olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Samsun’da, hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gelecek yıl düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın Türk Spor tarihinde düzenlenecek en büyük organizasyon olması Samsun’un tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, ''Organizasyon için gereken altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tesisleşme oranı şu anda yüzde 95 seviyesinde, ülkemize ve Samsun'a yakışır bir organizasyon olacak” dedi.
 Bakan Çağatay Kılıç, sporda ‘marka kent’ olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Samsun’un, 23.İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile birlikte ‘olimpiyat şehri’ olacağını söyledi.
 
“Samsun’da tam bir spor şöleni yaşanacak”
İşitme Engelliler Olimpiyatları için ‘365 Gün kala’ Etkinliği'nin başarılı bir şekilde sonuçlandığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, gelecek yıl Samsun’da tam bir spor şöleni yaşanacağını belirterek, “Samsunlu hemşerilerimiz hazır olsun, biz hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Olimpiyat Oyunları, Samsun’un tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Oyunlara yaklaşık 6 bini sporcu olmak üzere 10 bin kişinin katılımı öngörülüyor. 109 ülkenin katılacağı bu dev organizasyon için Samsun’a 20 ila 30 bin arasında sporsever gelecek ayrıca 1.5 milyara yakın izleyici medya aracılığıyla bu büyük dünya organizyonu izleyecek" şeklinde konuştu.  
 
“Tesisleşmede yüzde 95 seviyesindeyiz”
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yanı sıra Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri, ilk akıllı oyunlar olması hedeflenen 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.Yapımına başlanmış olan birçok tesis tamamlanırken kalan birkaç tesisinde yapımında sona yaklaşıldı. 
Oyunların yapılacağı tesislerle ilgili son bilgileri de veren Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini söyle sürdürdü:
 “Yatırımlarımız arasında çok önemli tesisler var. Bu tesislerin  Samsun'a kazandırılması adına çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Şu an tesisleşme anlamında yüzde 95 seviyesindeyiz. Artık Samsun'un spor alt yapısında hiçbir eksiği kalmayacak. Samsunumuz şu anda yerel yönetimleriyle, mülki idaresiyle, bakanlığımızın yaptığı çalışmalarla bu büyük organizasyona hazırlanıyor.”
 
"22 branşta yaklaşık 109 ülkeden sporcu katılacak"
Toplam 22 branşta yapılacak olan oyunlar özellikle Samsun il merkezi ile birlikte sahil kesimindeki ilçelerde yoğunlaşacak. Samsun’un dört bir yanını saracak olan oyunların heyecanı şimdiden ilçelerde kendini hissettirmeye başladı. ICSD Üyesi 109 ülkeden katılacak olan sporcular, Atletizm, Atıcılık, Badminton, Basketbol, Bowling, Dağ Bisikleti, Futbol, Grekoromen Güreş, Serbest Stil Güreş, Hentbol, Judo, Karate, Masa Tenisi, Oryantring, Plaj Voleybolu, Teakwondo, Tenis, Voleybol, Yol Bisikleti, Yüzme, Yelken ve Golf branşlarında madalya için yarışacak.
 
"Olimpiyat Köyünde 10 binin üzerinde kişi ağırlanacak"
Olimpiyat Köyü olarak belirlenen, 19 Mayıs Üniversitesi Kampüsü içerisinde hazırlıklar da büyük oranda tamamlandı. Sporcu, antrenör, idareci ve seyirci olarak yaklaşık 20 bin kişiyi ağırlamayı hedefleyen Samsun, hiçbir konaklama sıkıntısı yaşamayacak.
 
“10 Bin kişiye işaret dili eğitimi veriliyor”
Dünyanın sayılı spor organizasyonlarından biri olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için Samsun’da 'uluslararası işaret dili' eğitimi veriliyor. İşaret dili eğitimi verilen kişi sayısının 10 bini aşması hedefleniyor.