Samsunspor Akademisi'nde eğitimler devam ediyor

TAKİP ET

Düzenli aralıklarla yapılan antrenör eğitiminin amacı sürekli gelişim, futbolda değişen ve öne çıkan trendleri takip etmek ve uygulamaya çalışmak olduğunu belirten Yılport Samsunspor Akademi Direktörü Yücel Uyar, genç oyuncuları geliştirmek, var olan yeteneklerini daha ileriye taşımak ve eksikliklerini tamamlamak için akademi antrenörünün iyi bir eğitimci olması gerektiğini söyledi.

İyi bir eğitimcide olması gereken vasıflar hakkında bilgi veren Yücel Uyar, “Antrene eden (Antrenör), yönetici (yöneten, sevk ve idare), lider (ilham veren), öğretmen (öğreten), antrenörlerimiz bu özelliklere sahip olabilmek için yoğun çaba göstermeleri gerekmektedir. Antrenörlerimizin sürekli gelişimlerini sağlayabilmek için düzenli aralıklarla yaptığımız bu çalışmalar devam edecektir” dedi.
Bu hafta belirledikleri çalışma konularından bahseden Yücel Uyar, “Geriden oyun kurma, topa sahip olma prensipleri, atak yapılanması, hızlı atak yapılanması, takımın oyuncu ve taktik formasyonudur. Belirlenen bu çalışma konularının teori ve pratik uygulamaları dershane ve saha çalışmalarıyla son derece verimli geçtiğini söylemeliyiz. U16 Takımımızın Teknik Sorumlusu Aydın Akay ve Yardımcı Antrenör Ertuğrul Özdemir’in sahadaki pratik sunumları hem izleyen diğer yaş grubu antrenörleri hem de uygulama yapan oyuncuları dikkati bize doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Bu çalışmaların devam edeceğini akademi antrenörlerimiz kendilerini geliştirirken gerçek fonksiyonlarının sadece kazanmak olmadığını, aynı zamanda oyuncularını da geliştirmek zorunda olduklarını bilmelidirler. İyi bir antrenör; bilgiyi, riskleri, baskıyı, fırsatları, zamanı, heyecanı ve potansiyeli yönetmeli. Başarı değişmeyi bilenlerindir” diye konuştu.

Samsunspor Akademisi