Samsunspor Pilot takım Oluşturacak!

TAKİP ET

Kırmızı-Beyazlı ekipte Başkan ismail Uyanık'ın Samsunspor'u geliştirme projeleri kapsamında ilerleyen dönemlerde Samsunspor'un amatör takımlardan bir pilot takım seçeceği öğrenildi.

Samsunspor'da İsmail Uyanık'ın başkanık görevine gelmesiye Samsunspor'un adım adım zirveye ulaşma projeleri hayata geçiyor.

BAŞVURU YAPILDI

Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık'ın Samsunspor'u geliştirme projeleri kapsamında Samsun'dan bir plot takım oluşturacağı öğrenildi. Kırmızı-Beyazlı ekibin gelecek dönemlerde A Takım'da oynaması için kendisini geliştirmesi gereken futbolcular, Samsun'da kurulacak olan pilot takım'da oynayacak. Hatta Kırmızı-Beyazlı kulübe Samsun'dan pilot takım oluşturulması için Samsun Yabancılar Pazarı Akademi Spor Kulübü Başkanı Ali Akyüz başvuru yaptı.

ALTYAPIDAN GELENLER TECRÜBE KAZANACAKLAR

Kırmızı-Beyazlı ekipte, altyapıdan yetişip veya Samsun amatöründen yetişen futbolcular, kurulacak olan pilot takımda maç tecrübesi kazanıp, profesyıonel idman yaparak üst kademelere hazırlanacak. Bu anlamda çalışmaların devam ettiği ve ilerleyen dönemlerde Samsun'da, Samsunspor için bir pilot takım oluşturulacağı öğrenildi.

PİLOT TAKIM İÇİN KÖKLÜ KULÜPLER VAR

Samsunspor'un gelişmesinin söz konusu olduğu yerde, amatör kulüplerinde üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Yabancılar Pazarı Akademi Spor Kulübü Başkanı Ali Akyüz, " Öncelikle şunu söylemeliyim. Bu şehrin bir gerçeği var. O da Samsunspor. Benim düşüncem, Samsunspor için özellikle merkezden bir pilot takım seçilmeli. Gerçekten köklü takımlarımız var. Kadıköy gibi, Atakentspor gibi, Yolspor gibi ve bizim gibi. Yeni kökleşmeye dönük takımlarda var. İlla biz olalım demiyoruz. Bunlardan biri seçilebilir. Çünkü gözünün önünde olur. Takip edebilirsin" dedi.

YETİŞEN FUTBOLCULARIMIZ DIŞARI GİTMEMELİ

Samsunspor'un desteklenerek, Samsunspor'un altından, takıma destek verecek başka profesyonel kulübe ihtiyaç var. Biliyosunuz; Trabzonu futboldan tanıyorlar. Hamsiden tanımıyorlar. Orada 7 tane profesyonel takım var. Haklılar ve gurur duymalılar. Biz, Samsun olarak Trabzon'un nüfusunu 5'e katlıyoruz. Bizim değil 7, 17 takımımızın olması lazım. Samsuna bu yakışır. Ben inanıyorum ki İsmail Uyanık'la bu gerçekleşecek. Vizyonu geniş ve futbol kalitesi olan bir insan. Önceki yönetimlerde teklif yapmıştık merkezden pilot takım seçilmesi için. Tabi ilçe takımlarıda çıkabilir ama merkezden bir pilot takım olması Samsunspor için daha yararlı olur. Çünkü bizim çocuklarımız şehir dışına gittiklerinde orada benimsenmiyorlar. Takımda 5, 6 ay oynatılıp bırakılıyorlar ve harcanıyorlar. Samsun'da böyle bir oluşum olması, bu çocuklarında dışarı gitmesini engelleyecektir ve Samsunspor'a faydalı futbolcular yetişmesini sağlayacaktır. Biz yeniden Samsunspor Kulübü'ne bu pilot takım seçilmesi için başvuru yaptık" dedi.

Kaynak; samsungazetesi