Samsunspor Trabzonspor hazırlık maçı sonucu: 2-1

TAKİP ET

Yılport Samsunspor Futbol Kulübü, 2020 – 2021 sezonu öncesi ilk hazırlık maçını Trabzonspor ile yaptı. Kırmızı-Beyazlı ekip, 19 Mayıs Stadyumu'ndaki mücadeleden 54'üncü dakikada Enes İslam ve 89'uncu dakikada penaltıdan İlyas Kubilay'ın attığı golle 2-1 galip ayrıldı.

Karşılaşmayı Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bilen, Genel Müdürü Soner Soykan, Samsunspor Kulübü Derneği Başkan Vekili Savaş Boyar, Yönetim Kurulu Üyeleri, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de izledi.
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam yönetimindeki takımımız müsabakanın ilk yarısına Nurullah, Erhan, Ercan, Yalçın, Erkam, Oğuz, Savicevic, Gökhan Alsan, Burak Çalık, Guido ve Ahmethan 11’iyle başladı.
26’ncı dakikada Erhan’ın ceza sahasına yaptığı ortada Gökhan Alsan’ın indirdiği topun gelişine vuran Savicevic’in şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
31’inci dakikada Ahmethan’ın ceza sahası dışından kaleye çektiği şutu kaleci Uğurcan son anda kornere çıkarttı.


İkinci yarı Ercan, Oğuz, Guido, yerine Guy Yameogo, Ferhat, Enes İslam oyuna dahil oldu. Oyunun ilerleyen bölümlerinde ise Nurullah, Erhan, Yalçın, Savicevic, Gökhan Alsan, Burak Çalık ve Ahmethan oyundan çıkarken yerlerine de Furkan, Recep Burak Yılmaz, Muhsin, İlyas Kubilay, Onur, Ceyhun ve Yunus Emre girdi.
50’nci dakikada Trabzonspor’un kazandığı serbest vuruşta ceza sahasına yapılan ortada topa iyi yükselen Edgar Le’nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-1
54’üncü dakikada ani gelişen atağımızda Burak Çalık’ın ceza sahasına yaptığı yerden ortada topun gelişine vuran Enes İslam’ın şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1
89’uncu dakikada Özcan’ın ceza sahası içerisinde düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı kullanan İlyas Kubilay’ın vuruşunda top ağlarla buluştu. 2-1
Karşılaşmayı takımımız 2-1 galip tamamladı.
Takımımız yarın sabah 10.00’da yapacağı antrenmanla yeni sezon hazırlıklarını sürdürecek.

MAÇ SONRASI SAĞLAM'DAN AÇIKLAMA
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor ile oynadığımız hazırlık maçının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Yeni sezonun ilk hazırlık maçını oynadıklarını belirten Ertuğrul Sağlam, “İlk maçımızı oynadık. Daha fazla maç oynamak istiyorduk ama olmadı. Bu maçtan fiziksel olarak hangi seviyede olduğumuzu görmek ve sistemle alakalı anlayışın yansımasını görmekti” dedi.
Lig sonunda Süper Lig özlemini sonlandırmak istediklerini belirten Ertuğrul Sağlam, “2 takımın da ilk hazırlık maçıydı. Onun için oyun kalitesi açısından fazla bir beklentimiz yoktu. 2 takım da iyi mücadele etti. 2. yarı taze oyuncular girdi. 2. yarı da mücadele açısından fena olmadı. Sonuç olarak bizim açımızdan kazanımları olan bir maç oynadık. Zorlu bir lig öncesinde Trabzonspor ile oynamak iyi oldu. Transfer ettiğimiz oyuncuların takıma geç katılması maçta olmalarını engelledi. Pazartesi günü aramıza katılacaklar olacak. Onları da aramıza alıp 11 Eylül’de başlayacak lig öncesinde takımımızın içine katacağız. Bu zorlu Süper Lig mücadelesine hazırlayacağız. Bütün hedefimiz ve amacımız ligin sonunda ulaşmak istediğimiz şampiyonluk ve Süper Lig özlemini sonlandırabilmek. Bütün çalışmamız bu yönde ilerliyor. Yeni gelecek arkadaşlarla takımımız çok daha güçlü ve alternatifli olacak. Bu lig mücadelesinin sonunda taraftarın yıllarıdır özlediği Süper Lig’e ulaşacağımızı umuyorum. İki takım arasındaki dostluk için iyi bir maç oldu" diye konuştu.
 

Samsunspor Trabzonspor hazırlık maçı sonucu: 21