Samsun'un adını Canik duyuracak

TAKİP ET

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde Samsun'u başarıyla temsil eden Canik Belediyesi Bayan Basketbol Takımı, artık şehrin adını tüm Türkiye ve dünyaya duyuracak. Canik Belediye Spor Takımının başına, yapılan değişiklikle 'Samsun' adı konuldu. Başkan Osman Genç, "Amacımız, Samsun'un adını duyurmak ve şehrin spor markasına katkıda bulunmak" dedi.

Bu sene Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde üçüncü sezonuna girecek olan Canik Belediyespor Bayan Basketbol Takımı'nın ismi, şehrin adını sporda tüm dünyaya duyurmak amacıyla Samsun Canik Belediyespor olarak değiştirildi. Canik Belediyespor Kulübü yönetimi tarafından şehrin sporda marka kent imajına katkıda bulunmak amacıyla alınan kararla, ulusal ve uluslararası spor müsabakaları yapan takımın isminin önüne ‘Samsun’ eklendiği bildirildi.

BAŞKAN GENÇ’TEN ZİYARET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sezon öncesi hazırlıklarını Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde sürdüren takımı ziyaret ederek, başarılı takımın idmanını izledi. Burada kulüp yöneticileriyle de görüşen Başkan Osman Genç, takımın son durumu hakkında bilgi aldı. Başkan Genç, Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde üçüncü sezonuna girecek olan takımın bu yıl da Samsun’u başarıyla temsil edeceğine ve adını duyuracağına inandığını söyledi.

SPORDA MARKA KENT SAMSUN'A KATKI

Bayan Basketbol Takımı'nın ulusal anlamda şehri başarıyla temsil ettiğini de ifade eden Başkan Genç, "Bayan basketbol takımı gittiği her yerde ilçemizin adını duyurmayı başarmıştır. Ancak biz şehrimizin 1. Lig'deki tek takımı olan Bayan Basketbol Takımı'nın, amacına uygun olarak Samsun'un da adını tüm dünyaya duyurmasını istedik. Bu amaçla kulüp yönetimimiz anlamlı bir karar alarak takımın adının önüne Samsun ismini de ekledi. Artık sadece Canik'in adı değil, Samsun'un adı da tüm Türkiye'de duyurulacak" dedi.