Santranç ustalarının kupa mücadelesi nefes kesti

TAKİP ET

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Antalya'da düzenlenen 2017 Türkiye Kupası 7'den 77'ye her yaştan satranç ustalarının kıyasıya mücadelesine sahne oldu.


Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Antalya’da düzenlenen 2017 Türkiye Kupası 7’den 77’ye her yaştan satranç ustalarının kıyasıya mücadelesine sahne oldu. 

Şampiyona da ipi 18 yaşında en genç Büyükusta (GM) unvanına sahip olan Vahap Şanal göğüsledi. TSF Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye Kupası’nda bir öğrencinin Türkiye şampiyonu olmasını, “Satranç sporunun alt yapısına, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik yaptığımız yatırımların meyvelerini almaya devam ediyoruz. TSF olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile iş birliği içerisinde okullarda satranç sporunu daha da yaygınlaştıracak hamleler yapacağız. Satrançta büyükustalarımızın sayısını çoğaltacağız” sözleriyle değerlendirdi.
Rekor katılımlı Türkiye Küçükler, Türkiye Yıldızlar ve Türkiye Emektarlar Şampiyonaları'nın ardından 408 usta satranç sporcusunun katılımıyla gerçekleştirilen "2017 Türkiye Kupası" 11 turluk zorlu mücadeleleri nefes kesti. Büyükusta Vahap Şanal, 1,5 puan avantajı ile çıktığı 10’uncu turda FIDE Ustası (FM) Melih Yurtseven ile karşılaştı. Büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmayı da kazanan Şanal, 10 turda yaptığı başarılı müsabakalarla şampiyonluğunu garantiledi. Yaşar Üniversitesi’nde İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve Lojistik Bölümü’nde eğitimine devam eden Büyükusta Vahap Şanal, “Kupa’da tecrübeli ustalarla zorlu mücadeleler gerçekleştirdim. Son turlara doğru puan farkı arttığı için hem rahatladım hem de maçlara daha rahat çıktım. 2017 yılına güzel başladım. Umarım bu sene başarılarla, madalyalarla ve kupalarla dolu geçer” dedi.