Selim Kozan dünya ikincisi oldu

TAKİP ET

Milli güreşçimiz Selim Kozan Avrupa İkinciliği'nden sonra Dünya İkincisi de oldu. Dünya şampiyonluğunu kıl payı kaçıran Kozan, ülkemize yine büyük gurur yaşattı.

30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Fransa'nın Macon kentinde düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonasının 5. günün Serbest stil güreşleri yapıldı. 50, 60, 74 ve 96 kilolarda yapılan müsabakarda ülkemizi temsilen mindere Engin Çetin (50), Selim Kozan (60), Muhammed Küçükyıldırım (74) ve Feyzullah Aktürk (96) çıktı. 
 
50 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Engin Çetin çıktığı ilk maçında Spencer Richard Lee'ye yenildi. Ancak Lee'nin finale çıkmasıyla birlikte güreşçimiz Çetin, iki repesaj maçı hakkı elde etti. İlk repesaj maçında Fransız rakibi Valentin Damour'u tuşla yenen Çetin, ikinci repesaj maçında son Avrupa İkincisi Razvan Kovacs ile eşleşti. Kovacs'ı 1 dakika gibi kısa bir sürede 10-0 yenen Çetin, üçüncülük maçını yaptığı Azeri Türkü Aliabbas Rzazade'ye 2-0 yenilerek Dünya Beşincisi oldu.
 
AVRUPA'DAN SONRA DÜNYADA DA İKİNCİ OLDU
Bu yıl Haziran ayında Romanya'nın Bükreş kentinde yapılan Avrupa şampiyonasında Avrupa İkincisi olan milli güreşçimiz Selim Kozan Dünya Şampiyonasında da İkinci olarak ülkemize bir kez daha bu gururu yaşattı. Bugün 60 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Selim Kozan, ilk maçında ABD'li güreşçi Seth Anthony Gross'u  11-10 skorla geçerek üst tura çıkarken, burada karşılaştığı Belaruslu rakibi Dzianis Maksimau'yu da yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Fransız rakibi Ilman Mukhtarov'u da 7-2 yenen Kozan, yarı finalde Gürcü rakibi Shmagi Todua'yı da 1.30 saniye gibi kısa bir sürede 11-0 yenerek adını finale yazdırdı. Kozan'ın finalde karşılaştığı İranlı rakibi Peiman Bioukagha Biabani'ye 3-1 yenilerek Dünya İkincisi oldu.
 
74 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Muhammed Küçükyıldırım çıktığı ilk maçında İtalyan rakibi Francesco Rosati'yi 10-0 yenerek üst tura çıkarken burada karşılaştığı Gürcü rakibi Tariel Gaphrindashvili'ye yenilerek şampiyonaya veda etti.
 
ŞANSSIZ ŞEKİLDE SAKATLANDI
96 kilodaki milli güreşçimiz Feyzullah Aktürk ise çıktığı ilk maçında Ermeni rakibi Sargis Hovsepyan 6-2 skorla geçerken üst turda Belaruslu rakibi Aliaksei Rudzianok ile yaptığı maç sırasında şanssız şekilde ayağından sakatlanması sonucu önde götürdüğü maçına devam edemedi.