Sırbistan'da Türkiye rüzgarı esiyor

TAKİP ET

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen U23 Avrupa güreş şampiyonasında Türkiye fırtına gibi esmeye devam ediyor.

Bugün sabah seansında yapılan maçlar sonrasında 3 güreşçimiz repesaj maçlarını kazanarak, bronz madalya mücadelesi yapma hakkını elde ederken, 3 güreşçimizde eleme maçlarını kazanarak yarı finale yükseldiler. Dün rakiplerini mağlup ederek finale yükselen Serdar Akkoyun’da bu akşam altın madalya kazanmak için Rus İslam OPİEV’le karşı karşıya gelecek. Şampiyonanın ikinci gününde sabah seansında ilk olarak 55,63,77,87,130 kilolarda repesaj maçları yapıldı. Dün repesaj hakkı kazanan 63 kiloda Abdullah Toprak, Belarus’lu Aliaksandr PECHURENKA’ yı 11-0 yenerek akşam seansında bronz madalya maçı yapma hakkını elde etti. Sporcumuz Oleksandr HRUSHYN (UKR) ile karşı karşıya gelecek. 
87kg Ali CENGIZ repesaj maçında Ukrayna’lı rakibi Semen NOVIKOV’u 7-3 yendi. Güreşçimiz Martynas NEMSEVICIUS (LTU) ile 3. olmak için karşılaşacak. 
130kg Osman YILDIRIM repesaj maçında karşılaştığı David OVASAPYAN (KOL) 9-0 yendi. Güreşçimiz akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak, rakibi Artur VITITIN (EST)
Repesaj maçlarının ardından 60,67,72,82,97 kilolarda eleme müsabakaları gerçekleştirildi. 
60kg Kerem KAMAL eleme maçında Rus rakibi Sadyk LALAEV’i 6-5 yenerek. Yarı finale yükseldi. Güreşçimiz yarı finalde Gürcü Irakli DZIMISTARISHVILI ile karşılaşacak. 
82kg Hasan Basri YILDIRIM ilk maçında Gürcü Aivengo RIKADZE ‘yi 1-1 ilk maçın ardından sayı avantajıyla, ikinci maçında ise Ukrayna’lı Vitalii ANDRIIOVYCH’i 2-1 yenerek yarı finalist oldu. Güreşçimiz akşam yarı finalde Rus Vaag MARGARIAN ile mücadele edecek.
97kg Ibrahim TIGCI ilk maçında Belarus’lu rakibi Dzmitry KAMINSKI’yi 3-1, ikinci maçında ise Çek rakibi Ondrej DADAK’ i 10-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Güreşçimizin yarı finaldeki rakibi Arvi Martin SAVOLAINEN (FIN). 
Bugün mindere çıkan 67 kilodaki sporcumuz Hacı Karakuş, Ukrayna’lı rakibi Artur POLITAIEV’e, 72 kiloda Cengiz Arslan ise Gürcü rakibi Ramaz ZOIDZE’ye ilk turda mağlup oldular. Akşam seansı Türkiye saati ile 20:00’da başlayacak.

Sırbistan’da Türkiye rüzgarı esiyor