Sporcular'dan Çakır'a Yoğun İlgi

TAKİP ET

Samsun'un ev sahipliği yaptığı Deaflympics 2017'nin resmi ürün satış mağazası Oyunlar Köyü'nde sporculardan ve katılımcılardan yoğun ilgi görüyor

Samsun’un ev sahipliği yaptığı Deaflympics 2017’nin resmi ürün satış mağazası Oyunlar Köyü’nde sporculardan ve katılımcılardan yoğun ilgi görüyor


20 ülkeden 1.015 kişinin konakladığı Oyunlar Köyü’nde Deaflympics 2017’ye özel ürünlerin satıldığı mağaza hizmete girdi. Maskot Çakır’ın peluş oyuncağından, bilekliklere, çantadan şapkaya kadar geniş bir ürün yelpazesiyle hizmete giren mağazayı misafir sporcular oldukça sevdi.

İranlı güreşçi Hamidreza Kanani Deaflympics 2017 mağazasını çok beğendiğini söylerken, “Türkiye’ye bu olanağı bize sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir mağazayı ilk defa Türkiye’de gördüm ve çok sevindim. Bugün uçakla geldim Samsun’a. Otobüsle olimpiyat köyüne gelirken Samsun’un çok güzel bir şehir olduğunu gördüm, aydınlandım. Kısacası Türkiye etkileyici” ifadelerini kullandı.

Deaflympics 2017 Lojistik Sorumlusu Murat Bakıcı, mağazanın oyunların başladığı ilk gün olan 18 Temmuz’da açıldığını belirtirken, “Açılış amacımız sporcularımızın ve burada konaklayan kafilelerimizin ülkelerine giderken anılar, hatıralar götürebilmesi. İlgi bayağı yoğun. Hatta yetiştiremez olduk. İnsanlar mağazadan çok memnun” açıklamasını yaptı.

En çok satılan ürünün Deaflympics 2017 maskotu Çakır olduğunu söyleyen Bakıcı, “Standımızda bütün organizasyona ait magnetler, Samsun’u anımsatan kalemler, powerbank’ler satılıyor. En çok satılan ürün de organizasyonun maskotu olan Çakır” ifadelerini kullandı.