Taha Akgül dünyanın en iyi güreşçisi seçildi

TAKİP ET

Dünya Güreş Birliği (UWW) 2016 yılı sıkletlerinin en iyi 20 güreşçisini belirledi. Toplam 24 sıklette yaptığı seçmelerde Türkiye'den 18 güreşçimiz listeye girdi. Olimpiyat şampiyonumuz Taha Akgül, serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyisi seçilirken Grekoromen 130 kiloda Rıza Kayaalp ile 80 kiloda Aslan Atem ikinci ve yine serbest stil 86 kiloda Selim Yaşar ikinci sırada yer aldı. Olimpiyat üçüncülerimiz Soner Demirtaş ve Cenk İldem ise sıkletlerinde dünyanın en iyi dördüncü güreşçileri oldu.

2016 YILI TURNUVALARINA GÖRE SEÇTİ
Dünya Güreş Birliği her yıl Bayanlar, Serbest ve Grekoromen kategorilerindeki sıkletlerde dünyanın en iyi 20 güreşçisini seçiyor. Geçtiğimiz günlerde 2016 yılının listesini yayınlayan UWW, Rio Olimpiyat Oyunları, Kalifikasyon, Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonaları ve Grand Prix turnuvaları gibi geniş katılımlı turnuvaları baz alarak seçme yaptı. Buna göre yapılan seçmelerde 3 kategori 24 sıklette dünyanın en iyi 20 güreşçisini belirledi.

TÜRKİYE DÜNYANIN EN İYİ ÜLKELERİ ARASINA GİRDİ
En çok güreşçisi seçilen ülkelerin arasında Türkiye'de yer aldı. Toplam 30 sıklette yaptığı seçmelerde Türkiye'den 18 güreşçimiz listeye girerken 8 sıklette girebilen güreşçimiz olmadı.  

DÜNYADA SERBEST STİLİN KRALI TAHA AKGÜL
Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli gururumuz Taha Akgül, serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi seçildi. 86 kiloda Olimpiyat ikincisi olan Selim Yaşar ikinci sıradan listeye girerken olimpiyat üçüncümüz Soner Demirtaş dördüncü, 70 kiloda Yakup Gör 14, 65 kiloda Avrupa ikincimiz Mustafa Kaya ise 18'inci oldu. 57, 61 ve 97 kilolarda listeye güreşçilerimiz giremedi.

KAYAALP BİR SIRA GERİLEDİ
Grekoromen stilde belirlenen listede ise 130 kilodaki milli gururumuz Rıza Kayaalp 2015 yılı Dünya şampiyonasında Kübalı Mijan Lopez'i yenmesiyle dünyanın en güreşçisi seçilirken, 2016 yılında ise Olimpiyat Şampiyonu olan Lopez'in gerisinde kalarak dünyanın en iyi güreşçisi sıralamasında ikinci sırada yer aldı. 98 kiloda Olimpiyat üçüncümüz Cenk İldem dördüncü sırada yer alırken, 85 kiloda Metehan Başar 20'inci ve 71 kiloda Yunus Özel 19'uncu sırada yerini aldı. 

ÇEBİ'NİN YERİNİ YİNE MİLLİ SPORCUMUZ ASLAN ATEM ALDI
Öte yandan üç kez Dünya Şampiyonu olan milli güreşçimiz Selçuk Çebi 2015 yılında 80 kiloda dünyanın en iyisi seçilirken, 2016 yılında Olimpiyatta istediği başarıyı elde edemeyerek 8. sıraya geriledi. Ancak yine aynı sıklette geçen yıl Dünya Şampiyonasında dünya ikincisi olan güreşçimiz Aslan Atem ikinci sırada gösterilirken bir başka güreşçimiz Burhan Akbudak ise 19'uncu sırada seçildi. 59, 66 ve 75 kilolarda ise listede sporcumuz seçilemedi.

BAYANLAR TARİH YAZDI
Dünya Güreş Birliği Bayanlar kategorisinde ilk defa listeye altı milli güreşçimizi seçmesiyle birlikte Türkiye tarihinde bir ilk gerçekleşmiş oldu. Listede 75 kiloda Avrupa şampiyonu milli güreşçimiz Yasemin Adar ile 58 kiloda Dünya üçüncümüz Elif Jale Yeşilırmak dokuzuncu sırada yer alırken, 69 kiloda Buse Tosun 10, 63 kiloda Hafize Şahin 12, 53 kiloda Bediha Gün 12 ve 48 kiloda Evin Demirhan dünyanın en iyi 17. güreşçisi seçildi.