Tekkeköy olimpiyatların açılış seremonisine ev sahipliği yaptı

TAKİP ET

Dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın açılış seremonisinin Tekkeköy'de yapılmasından büyük bir onur ve gurur duyduklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonunda Türk halkının misafirperverliğini en güzel şekilde sergilemesi ve konukların en güzel şekilde ağırlaması yönünden tüm Samsun halkına çok büyük ve önemli görevler düşüyor' dedi.

Dillere destan muhteşem bir organizasyonla Tekkeköy ilçesinde bulunan  yeni 19 Mayıs Stadyumunda gerçekleşen açılış seremonisiyle 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları resmen başladı. Olimpiyatların açılışının evrensel çapta bir organizasyona yakışır herkesin beğenisini toplayan görsel şölenden oluşan bir seremoni olduğunu belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Olimpiyat meşalesinin yakılması ve açılış seremonisiyle resmen başlayan müsabakalar için dünyanın 6 kıtasından şehrimize gelen tüm sporcu ve sporseverleri en iyi şekilde misafir etmeliyiz.

 

 Artık tüm dünya 12 gün boyunca Samsun’daki karşılaşmaları takip ediyor. 3 bin 148 sporcu ve 5 binin üzerinde katılımcıyı bir araya getiren Dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları çapına yaraşır bir açılış seremonisiyle izleyenleri ve tüm dünyayı büyüledi. Bu büyük organizasyonu tüm Samsun halkının içtenlikle sahiplendiğini görüyoruz. Açılış seremonisine her yerden binlerce insan akın etti. Yeni 19 Mayıs Stadımız ağzına kadar doldu taştı. 18 Temmuz akşamı Tekkeköy ilçesi tarihi bir kalabalığa ev sahipliği yaptı.