Trabzon Lider gibi Oynadı, Fener İki Dakikada Maçı Aldı. Dünün ve Günün Maçları ve Puan Durumu

TAKİP ET

Dün akşam uzun bir aradan sonra futbol hasretimizi giderdik.

Göztepe - Trabzonspor
Şampiyonluk hedefini kovalayan Trabzonspor'da Nwakaeme 16. dakikada ağları havalandırarak takımını rahatlatırken, Süper Lig'de de 3 ay aradan sonra perdeyi açan isim oldu.

Ligde oynadığı son iki sezonda bordo- mavili formayla en fazla gol atan (21) ve asist yapan (16) oyuncu olan Nijeryalı yıldız, 67. dakikada oyundan alınmasına ise tepki gösterdi.

52'de Sörloth'un kazandırdığı penaltıda topun başına geçen Ekuban, Beto'yu avlamayı başardı. Bordo-mavili ekibin son golünde de Abdülkadir Ömür'e çok şık bir pas veren Ganalı oyuncu, 2020'de görev yaptığı 8 karşılaşmada ise 3 gol, 3 asist ile oynadı.

Maçta 41. dakikada Guilherme, gördüğü ikinci sarı kartla takımını 10 kişi bıraktı. İlk sarı kartını 28'de Andre Castro'ya yaptığı faul sonrası gören Brezilyalı oyuncu, 41'de de aynı oyuncuya müdahalesinden sonra hakem Zorbay Küçük tarafından ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı.

Guilherme gördüğü bu kırmızı kartın ardından Fenerbahçe ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçında cezalı duruma düştü.

Fenerbahçe - Kayserispor
27. hafta maçında Fenerbahçe yeni teknik direktörü Tahir Karapınar yönetiminde ilk maçına çıktı.

Süper Lig'de son çıktığı 7 maçı da kazanamayan Fenerbahçe seyircisiz oynanacak maçta Kayserispor'u yenerek kalan haftalarda moralli bir şekilde yoluna devam etme amacındaydı. 

Henüz 13. dakikada Ozan Tufan'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Fenerbahçe, 59'da Mensah'ın golüyle geriye düşmesine rağmen maçı bırakmadı. 87'de Muriç'le eşitliği yakalayan Sarı Kanarya, 88'de Gustavo'nun attığı harika golle rakibini 2-1 mağlup etti.

Bu sonucun ardından 43 puana yükselen Fenerbahçe, 7. sıradaki yerini korudu. Son sırada bulunan Kayserispor ise 22 puanla ateş hattında kaldı.

Kırımzı kart gören Ozan Tufan Trabzonspor maçında oynayamaycak.

Bu sonuçlardan sonra puan durumu şöyle oluştu:

Süper Lig'de bugün 3 maç daha oynanacak. Maçların programı şöyle;

13 Haziran 2020 - Cumartesi

18:30 Medipol Başakşehir - Aytemiz Alanyaspor

21:00 BTC Türk Yeni Malatyaspor - Kasımpaşa

21:00 Beşiktaş - Fraport TAV Antalyaspor

27. hafta pazar günü oynanacak 3 maçla devam edecek
 

14 Haziran 2020 - Pazar

18:30 Gençlerbirliği - İttifak Holding Konyaspor

21:00 Çaykur Rizespor - Galatasaray

21:00 Gaziantep FK - MKE Ankaragücü

Haftanın son maçında ise Demir Grup Sivasspor, Yukatel Denizlispor'u konuk edecek. Maçın başlama saati, 21:00