Türkiye spor ödüllerine güreş damga vurdu

TAKİP ET

Türkiye Güreş Federasyonu ile Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül ve Olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp gecede ödül alan isimler oldu.

Spor Türkiye Medya tarafından bu yıl 16. düzenlenen Türkiye Spor Ödülleri sahiplerini buldu. İstanbul Hilton Otelde düzenlenen geceye spor siyaset ve sanat camiasından çok sayıda isim katıldı. İnternet sitesi üzerinden yapılan halk oylamalarıyla zirvede yer alan Türkiye Güreş federerasyonu en başarılı federasyon olurken ödülü Türkiye Güreş Federasyonu başkanı Musa Aydın aldı. Rio Olimpiyatlarında toplam 8 madalyanın 5 tanesini Güreşin aldığını belirten Musa Aydın “Bu yıl ise rekor üstüne rekor kırdık. Bizleri ödüle layık gören tüm sporsevere teşekkür ediyorum. Bu arada Afrin’de ülkemizin bekası için mücadele eden güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu belirtiyor ve onları Allah’a emanet ediyorum “ dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu en başarılı federasyon dalında kullanılan 49.263 oyun 13.773’ünü alarak yılın en başarılı federasyonu seçilmişti. Güreş Federasyonu bu kategoride en yakın rakibi olan Basketbol federasyonuna 2.748 oy fark atmıştı. Gecede ayrıca Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu güreşçimiz Taha Akgül’de yılın en iyi erkek sporcusu seçildi. Taha bu kategoride kullanılan 73.667 oyun 22.550’sini alarak açık ara birinci oldu. Taha Akgül bu kategoride en yakın rakibi Dünya Şampiyonu atlet RamilGüliyev’e 4.806 oy fark attı.  Ankara’da Milli takım kampında bulunan Taha’nın ödülünü Ata Karataş aldı. Geceye güreş damgasını vuran bir başka isim ise Avrupa Dünya şampiyonu ve Olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp oldu. Rıza Kayaalp’te en başarılı sporcu seçildi. Son yıllarda büyük başarıların altına imza atan Atasporumuz Güreş her zaman olduğu gibi geceye yine damga vurdu.