Üst Minikler Boks Milli takımı 4 madalya ile döndü

TAKİP ET

Hırvatistan'da düzenlenen Üst Minikler Avrupa Şampiyonası'nda Üst Minikler Boks Milli Takımımız 2 gümüş, 2 bronz olmak üzere 4 madalya kazandı.

Başkent Zagrep’te düzenlenen bu önemli organizasyonda 72 kiloda milli boksörümüz Emir Büyükdağ Rus rakibi Andrei Voevodin’i 3-0 yenerek gümüş madalya kazandı.

Turnuvada ringe çıkan bir diğer boksörümüz olan Yavuz Kargıdan, +76 kiloda Ukraynalı rakibi Mykytiuk Maksym’i 3-0 ile geçti ve gümüş madalya kazanan sporcular arasına adını yazdırdı.

Şampiyonada 68 kiloda ülkemizi temsil eden Kaan Aykutsun, Rus rakibi Dmitry Babich’i, 76 kiloda ise Miraç Demirci, Rumen boksör Junior Miclescu’yu 2-1 ile geçerek bronz madalya kazandı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, bu yaş aralığındaki sporcuların gelecekte ülkemizi çok önemli uluslararası organizasyonlarda temsil edeceğini belirterek, “Zagrep’ten 4 madalya ile dönüyoruz. Sporcularımızın bu tür organizasyonlara katılarak tecrübe kazanmasını oldukça önemsiyoruz. Her geçen gün üzerine koyan bir camiayız. Hırvatistan’da ringe çıkan tüm sporcularımızı ve başarıda emeği olan teknik ekibimizi kutluyorum” dedi.