Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar tarihe sahip çıkıyor

TAKİP ET

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, gelecek nesillere miras bırakma adına restorasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Hamzalı Tarihi Tren Garı'nın 7'den 70'e tüm vatandaşlara hizmet vereceğini söyledi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, asırlık çınar ağaçlarının gölgesinde, dokusuna zarar vermeden, aslına uygun bir şekilde restore edilen Hamzalı Tarihi Tren Garı’nın müzenin yanı sıra eğitim, kültür ve kurs merkezi olarak tüm vatandaşlara hizmet vereceğini ifade etti.
Hamzalı Tarihi Tren Garı’nın 1900’lü yıllarda inşa edildiğini hatırlatan Başkan Togar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Uzun yıllar nice hüzne sevince tanık olan, ilçemizin tarihi büyüsünü günümüze yansıtan, asırlık yapımızı korumak amacıyla başlattığımız restorasyon projelerimiz ile Hamzalı Tarihi Tren Garı’nı gelecek nesillere miras bırakma adına yaptığımız çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Asırlık çınar ağaçlarının gölgesinde dokusuna zarar vermeden, aslına uygun bir şekilde restore edeceğimiz tren garımız, çalışmalar sona erdiğinde bölgenin tarihini yansıtan eşyaların sergilendiği müze olmanın yanında eğitim, kültür ve kurs merkezi olarak yediden yetmişe herkese hizmet verecek. Vatandaşlarımız için manevi değere sahip eşyaları sergileyeceğimiz müzemizi ziyaret edenler aynı zamanda içinde bulunacak olan kafede çay ve kahve eşliğinde kitap okuyup, eğitim ve kurs merkezimizden de ücretsiz faydalanabilecekler" ifadelerine yer verdi. 
 

Hasan Togar