Street View Trekker Samsun Caddeleri'nde

TAKİP ET

Teknoloji devi Google'ın haritası için sokakları 360 derece görüntüleyen kameralı sırt çantası 'Street View Trekker'ı Samsun'un en işlek caddelerini görüntülüyor.

Google haritası üzerinden 360 derecelik panoramik bir görüş açısıyla gezmesini sağlayan 'Google Street View' fotoğraf çekimleri için kullanılan kameralı sırt çantası 'Street View Trekker' Samsun'un en işlek alanı olan Cumhuriyet Meydanı civarında çekim yapıyor.
Özel olarak hazırlanmış arabaların giremediği yerler için tasarlanmış Street View Trekker, yaklaşık 18 kilo ağırlığında ve farklı açılara bakan 20 kamerası bulunduğu öğrenildi.
VATANDAŞLARDAN MERAKLI BAKIŞLAR
Vatandaşın meraklı bakışları ile herkesin dikkatini üzerine çeken Street View Trekker'ın üzerindeki kameralar her 2.5 saniyede bir fotoğraf çekiyor. Çekilen fotoğraflar ise özel bir kablo ile anında özel harddiske yükleniyor.  Trekker, bir yandan tüm bu işlemleri yaparken diğer yandan da üzerinde bulunan özel GPS antenleriyle gezilen yerleri adım adım kaydediyor. Toplanan görüntüler, gezi sonunda Google'ın Silikon Vadisi'ndeki merkezine gönderiliyor. Ham fotoğraflar burada birleştiriliyor. Ancak bu birleştirme sırasında çok ciddi bir yazılım çalıştırılıyor ve insan yüzleri, araç plakaları gibi kişisel veriler bulanık hale getiriliyor. Yani karemarının arkasından, yanından giden kişi beni de çeksin bende çıkayım düşüncesi boşa gidiyor. 
6 BİN TL MAAŞ
Aldığımız bilgilere göre Google, Street View Trekker ile gezenlere aylık 2 bin dolar (6 bin TL) üzerinde para ödediği iddia edildi. Ancak bu iş o kadar da kolay değil. Hem cihazın ağırlığı kullanan kişiyi çok çabuk yoruyor hem de tüm ağırlığın üstte yer almasından dolayı denge kaybedilebiliyor. Bu yüzden de Trekker'ı kullanabilmek için öncelikle fiziksel olarak güçlü olmak gerekiyor. 
Özel izinlerle çalıştırılabilen Google Trekker için çekim yapılacak konuyla ilgili bakanlıklardan ve diğer kamu kuruluşlarından izin alınması gerekiyor. Trekker ile askeri alanların çekilmesi ise kesinlikle yasak.
Haber: Yalçın Karataş - Gazetenizolsun.com

google