8 Şubat WhatsApp ne olacak? Whatsapp kullanımı engellenebilir!

TAKİP ET

WhatsApp yeni güncellemesi neleri içeriyor? WhatsApp gizlilik ilkeleri 2021 ile kafaları karıştırdı. Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamalar, WhatsApp'ın bundan sonra Facebook ile veri alışverişinde olunacağını gösteriyor. Peki, WhatsApp 8 Şubat güncellemesi nedir? WhatsApp yeni gizlilik ilkeleri 2021 neler?

Whatsapp tarafından yapılan açıklamada 8 Şubat'ta yürürlüğe girecek olan yeni gizlilik ilkelerine göre Facebook ile verisini paylaşmaya izin vermeyen kullanıcıların Whatsapp kullanımı engellenecek.

8 Şubat tarihinde WhatsApp'ı açan kullanıcıların karşısına çıkacak ekranda yeni koşullar kullanıcılara sunulacak ve kabul edilmesi istenecek.
Facebook çatısı altına girdikten sonra platformları bir araya getirmeye başlayan ve WhatsApp özelinde çalışmalarını sürdüren sosyal medya devi Facebook, WhatsApp kullanıcılarını kızdıracak yeni bir karara imza attı.
Kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, kullanıcıların verilerinin doğrudan Facebook ile paylaşılmasını istiyor. Bu koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak.
Burada tepki çeken nokta WhatsApp'ın yeni kurallarını 'koşulsuz' kabul ettirmek istemesi. Kullanıcılara bir seçenek bırakmayan WhatsApp, büyük bir tepkiye neden oldu.
8 Şubat tarihinde WhatsApp'ı açan kullanıcıların karşısına çıkacak ekranda yeni koşullar kullanıcılara sunulacak ve kabul edilmesi istenecek.

WHATSAPP HANGİ İZİNLERİ İSTİYOR?
-Hesap Bilgileri-Mesajlar-Bağlantılar-Durum Bilgisi-İşlem ve Ödeme Verileri-Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler-Kullanım ve Kayıt Bilgileri-Cihaz ve Bağlantı Bilgileri-Konum Bilgileri-Çerezler-Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler-Kullanıcı Şikayetleri-WhatsApp'taki İşletmeler-Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları-Üçüncü Taraf Hizmetleri

ÇOKLU HESAP DESTEĞİ GELİYOR
WhatsApp bir yandan kullanıcıları kızdıracak kararlara imza atarken, diğer yandan uzun bir süredir beklenen bir özelliği de hayata geçiriyor. İlerleyen haftalarda kullanıma sunulması beklenen özellik sayesinde kullanıcılar birden çok cihazda eş zamanlı olarak WhatsApp hesaplarını kullanabilecek.
İlk olarak WhatsApp Web üzerinden aktif hale gelmesi beklenen özellik, sonrasında mobil cihazlara da yansıyacak.

2021’de kullanıma sunulması muhtemel 6 WhatsApp özelliği şu şekilde:
Çoklu cihaz desteği: Geçen kasım ayında beta sürümünde görülen bu özellik kullanıma sunulduğunda WhatsApp kullanıcıları aynı anda birden fazla cihazdan platforma giriş yapabilecek. Şu an yalnızca deskop ve bir mobil cihaz üzerinden girişe izin veren WhatsApp böylece üç veya daha fazla cihazdan açılabilecek. 
WhatsApp Web masaüstü uygulamasıyla arama yapma: Özelliğin kullanıma girmesiyle Windows ve macOS ile girilen masaüstü uygulamalarından sesli arama yapılabilecek.
Videoları sessize alma: WhatsApp'ta şu anda bir kişiye gönderirken veya durum güncellemesi olarak yüklerken videoları sessize alma seçeneği yok. Ancak ileride, sosyal mesajlaşma uygulamasının kullanıcıların videoyu sessize almasına izin vermesi bekleniyor.
'Daha sonra oku' seçeneği: 'Daha sonra oku' özelliğinin WhatsApp’taki mevcut 'Arşivlenmiş Sohbetler' özelliğinin geliştirilmiş bir sürümü olduğu söyleniyor. Bir sohbet daha sonra okunmak üzere seçildiğinde, WhatsApp bu sohbet için bildirim göndermeyecek. Ayrıca bu özelliğin ek olarak, 'tatil modu' seçeneği sunması da bekleniyor. 
Sigorta: Platform, bu özellik ile Hindistan'daki kullanıcılarının WhatsApp üzerinden sağlık sigortası ve emeklilik programları satın almalarının yolunu açacak. 
Kaçırılan grup aramalarına dahil olma: Bu güncelleme ile kullanıcılar kaçırdıkları grup aramalarına sonradan dahil olabilecek. Böylece artık katılımcı eklemek için grup görüşmesinin yeniden başlatılmasına gerek kalmayacak. 

WhatsApp