Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi Samsun'da Gönüllü Öğretmenlerle Buluştu

TAKİP ET

'Bayer Genç Bilim Elçileri' projesi ile daha çok çocuğu bilim ile buluşturabilmek için bilim okuryazarlığı eğitimi alan gönüllü öğretmenler meslektaşları ile Samsun'da bir araya geldi. Aldıkları eğitimle artık birer 'Bilim Elçisi' olan gönüllü öğretmenler proje içeriğini eğitim verdikleri okullarda uygulayacak.

Bayer Türk ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın hayata geçirdiği “Bayer Genç Bilim Elçileri” projesi altıncı yılında, kapsamını genişleterek gönüllü öğretmenlerle başlattığı “Bilim Okuryazarlığı Öğretmen Eğitimleri”nin ikincisini Samsun’da gerçekleştirdi. Üniversite eğitimi süresince Bayer Genç Bilim Elçileri projesinde gönüllülük yapmış Ankara’da görev yapan Bilim Elçisi öğretmenlerin gerçekleştirdiği eğitime çevre bölgelerden 22 öğretmen katıldı. Eğitim kapsamında ekip çalışması, beden dili, iletişim teknikleri konularında interaktif grup çalışmalarına katılan gönüllü öğretmenler, projeye dair bilgilerini meslektaşlarına aktarmaya ve proje içeriğini sınıflarında uygulamaya başlayacaklar.


Beş yıldan bu yana Yaklaşık 23.000 çocukla bir araya gelen Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin 2017 yılı için hedefi ilkokul çağındaki 5.000 çocukla buluşarak gelecekte bilim insanı olma yönünde onları yüreklendirmek. Proje bu yıl Hatay, Bitlis, Aydın, Adıyaman, Konya, Artvin, Kastamonu ve İstanbul’da; İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri‘nin belirlediği ilkokullarda gerçekleştiriliyor.

Bayer Türk ve Toplum Gönüllüleri Vakfı