BTK heyetinden reeder'e ziyaret

TAKİP ET

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve beraberindeki heyet, Samsun'un yerli ve milli teknoloji üretim firması reeder'i ziyaret ederek yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

(BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Samsun Organize Sanayi Sitesi'nde yaklaşık iki ay önce açılışı yapılan, 180 kişinin istihdam edildiği Reeder fabrikasında, Reeder Yönetim Kurulu Üyesi Maggiu Fu ve Genel Müdür Yunus Hakan Binoz'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ülkemizin yeni nesil mobil teknoloji markası reeder, global marka yolculuğuna emin adımlarla ilerliyor. 
Samsun'da kısa bir süre içinde açılışı yapılan yeni nesil teknolojilerinin üretildiği reeder firmasının yerli ve yabancı misafirleride ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alıyor. Bu kapsamda Samsun'a gelen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve beraberindeki heyet, reeder firmasını ziyaret ederek bilgi aldı. 

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİME DESTEK
Tüketici elektroniği, bilişimin Türkiye'deki genç, dinamik ve inovatif temsilcisi Reeder'in CEO’su Uygar Saral, Samsun fabrikalarında yüzün üstünde istihdam sağlayarak, Tablet ve akıllı telefon kategorilerinde üst düzey ihtiyaçları karşılayan modellerinden sonra ilk tuşlu telefonunu üreterek satışa sunduklarını söyledi. 


Saral, yerli ve milli üretime büyük destek verdiklerini belirterek çalışmalarının çok başarı bir şekilde devam ettiğini belirti. 

BTK BAŞKANI'NDAN REEDER'A TAM NOT
Çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulan (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ise, "Böyle bir oluşumun Samsun'da olması bizim açımızdan gurur verici bir durum. Bu tecrübe parça parça küçükten başlayarak inşallah daha iyi işler başarılarak yukarılara taşınacaktır. Bizde burada yerli ve milli üretimi destekliyoruz.

Burada reeder çalışma ekibinden aldığımız bilgi doğrultusunda Ar-Ge faliyetlerine ağırlık vererek daha başarılı çalışmalara imza atılacağına inanıyor, kendilerini üstün başarılarından ötürü tebrik ediyorum" dedi.