Facebook resim ve videolar görünmüyor, çöktü mü?

TAKİP ET

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp ve Instagram'da dünya genelinde sorunlar yaşanıyor. Kullanıcılar facebook çöktü mü şeklinde google de aramalar yapıyor.

Söz konusu hata popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın masaüstü sürümü 'Web WhatsApp'ta ve Instagram'ın masaüstü versiyonunda da yaşanıyor.
  
Türkiye'de hissedilen problemde kullanıcılar profillerine erişemiyor ve ana sayfalarında  "Akış Yenilenmiyor" sorunuyla karşılaşıyor.  

Facebook ve İnstagram çöktü mü sorusu, gün sonuna doğru binlerce kullanıcının aktif olarak araştırdığı konu oldu. İnstagram'da neden fotoğraf paylaşamıyorum sorusuna da yanıt arayan birçok kişi, internet üzerinden konunun detaylarını araştırmaya başladı. Peki, Facebook ve İnstagram neden yavaş ve fotoğraf paylaşamama sorunu neden kaynaklanıyor? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
Instagram ve Facebook'ta yaşanan fotoğraf yükleme sorunu farklı soru işaretlerine neden oldu. Ana sayfa akışlarının yavaşlamasının yanı sıra fotoğrafların hata vermesi 'çöktü' iddialarını da beraberinde getirdi. Peki, Instagram ve Facebook çöktü mü? Fotoğraflar neden yüklenmiyor?

Yetkililerden konuya dair bir açıklama gelmedi ancak sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında Instagram kullanıcıları sosyal medya uygulamasına giriş yapamıyor.Kullanıcılar farklı mecralar üzerinden sorgulamalarına devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda da Instagram WhatsApp ve Facebook'a 2 saat boyunca erişim sağlanamamıştı.

Arızadan en çok Avrupa kıtasında bulunan Fransa, Almanya, İngiltere etkilendi. İspanya, Yunanistan Polonya ve Norveç’te arızadan etkilenen ülkeler arasında.

Konuyla ilgili şirketten henüz bir açıklama yapılmazken kullanıcılar sosyal medyada konuyla ilgili şikayette bulunuyor.


Kaynak: Hürriyet  - NTV

Facebook çöktümü