Hilas Thermal Resort ve Spa açıldı

TAKİP ET

Hilas Thermal Resort ve Spa nerede, Hilas Thermal Resort ve Spa nasıl gidilir, Hilas Thermal Resort ve Spa ne zaman açıldı, Hilas Thermal Resort ve Spa sahibi kim gibi sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Samsun'un Ladik ilçesinde yapımı tamamlanan Hilas Thermal Resort ve Spa’nın açılışı gerçekleştirdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Lâdik Akdağ Yatırım ve Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dilmen, ‘Değerli misafirler, Hilas Thermal Resort & Spa Otelimizin açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Kaplıca sularının romatizmalı hastalıklar, sinirsel hastalıklara, eklem ve kireçleme gibi hastalıkların da tedavisinde olumlu etki yaptığı tıbbi olarak kanıtlanmıştır. Hamamayağı Kaplıcası ise ülkemizdeki birinci derecede önemli kaplıcalardan biridir. Böyle bir tesisin bölgeye ve istihdama sağlayacağı katkı büyüktür.” dedi.

Lâdik Belediye Başkanı Selim Özbalcı yaptığı konuşmasında, “Kaplıcalarımız bir şifa kaynağıdır. Ruh ve sinir hastalıkları başta olmak üzere huzur bulmak isteyen herkes için ve çeşitli hastalıklar için birebir olan bu şifa kaynağı aynı zamanda suyunun insan vücudunun sıcaklığında olması sebebiyle rahatça spor yapabileceğiniz, yüzebileceğiniz bir mekan haline gelmiştir.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ise yaptığı konuşmasında, “Samsun’un en önemli potansiyellerinden birisi turizm. Çünkü denizi, yaylası, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle birlikte Samsun turizm anlamında çok önemli potansiyellere sahip.  Akdağ’da kayak yapılırken, burada kaplıcamız var. Samsun’da turizme yapılan yatırımların karşılık bulacağına gönülden inananlardanım. Bundan 6-7 yıl önce çok sayıda otel yapıldığında Samsun’un oteller mezarlığı olacağı söyleniyordu. Ama bugün oteller ihtiyaca cevap vermiyor. Hele de bu tür kaplıca yatırımların artması durumunda birçok organizasyon ve toplantının bölgemizde yapılacağını düşünüyorum. Bu yatırımı Lâdik ilçemize kazandıran yatırımcılarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Trabzon, Ordu ve komşumuz Amasya’nın turizm potansiyelini değerlendirme konusunda çok güzel gelişmeler kaydettiğini belirten Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Samsun bunların hepsinden çok daha yüksek bir potansiyele sahip. Ama özellikle Ortadoğu’dan Samsun’a direk uçak seferleri olmadığı için insanlar İstanbul’a gidiyor. Kuveyt’ten direk seferler bu yaz başladı, önümüzdeki yıl da devam edeceğini düşünüyoruz. Biraz önce aldığım bilgiye göre Bağdat-Samsun seferleri de her hafta yapılıyor ve oradan da ciddi sayıda turist geliyor. Önceki Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ile Rusya konusunda çok çalıştık ama gördüğümüz kadarıyla kuzeyden istediğimiz turisti alamıyoruz. Demek ki bizim birinci önceliğimiz Ortadoğu. Arap turizmine yönelmemiz lazım. Onun için de Sayın Milletvekillerimizle birlikte direk uçak seferleri konusunu aşarsak, turizmden istediğimiz payı alacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

Hilas Thermal Resort & SPA Oteli Ladik ilçesinde 20 milyon lira maliyetle yapılan ve 15.000 m2 mesire alanı, modern hamamları, özel aile banyoları ve birbirinden konforlu 60 odası ile hizmet verecek.

Törene ayrıca, 21 ve 22. Dönem Amasya Milletvekili Akif Gülle, Lâdik Kaymakam Vekili Muhammet Çiftci, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, kamu ve sivil toplum kuruluş temsilcileri,siyasi parti temsilcileri, çok sayıda davetli ve Ladik halkı katıldı.

Hilas Thermal Resort ve Spa