Influencer marketing nedir?

TAKİP ET

Influencer marketing, dijital dünyanın zorlu rekabetçi ortamında markalar için çölde bir vaha gibidir.

INFLUENCER MARKETING NEDİR?

Influencer marketing, dijital dünyanın zorlu rekabetçi ortamında markalar için çölde bir vaha gibidir. Influencer marketing’in ne olduğu sorusunu cevaplamadan önce, bu stratejik pazarlama yönteminin kelime anlamının ne olduğunu sorarak ele almak gerekir. Peki o halde influencer ne demek ? Influencer İngilizce’de “etkilemek” anlamına gelir.

Influencer, insanların davranışlarını etkileyen veya değiştiren kişidir. Günümüzün yeni medya dünyasında, influencer, sosyal medya kanallarında belirli bir güce ve popülerliğe sahip olan ve başvurduğu kitleyi etkileyen bir uzman.

Bu uzman pozisyonu, etkileyicinin kendisi tarafından değil, deneyimlerinin ve paylaşımlarının samimiyetine güvenen ve inanan takipçiler tarafından yapılır. Influencer ne demek sorusuna cevap; ünlü bir kişi, internet fenomeni, blog yazarı, Youtube vlogger veya Instagram ünlü olabilir. Sadık takipçileri var ve etkileyicinin deneyimlerinden faydalanıyor, güveniyor, inanıyor ve paylaşımlarını kucaklıyorlar. Influencer internetin otoritesidir. Etki yaratan pazarlama; dijital medya kanallarındaki kitleleri etkileme gücüne sahip ve takipçileri tarafından otorite ve uzman olarak kabul edilen kişilerin hitap ettikleri insanların satın alma davranışlarını etkilemeye odaklanan bir pazarlama stratejisidir. Influencer marketing, potansiyel alıcılar için tüm pazar değil, etkileyiciler yoluyla pazarlama faaliyetlerine dayanmaktadır.

Kitlelerin sosyolojik olarak incelendiği 1940 yılında yapılan bir çalışma sonucunda ortaya konan iki aşamalı iletişim akışı teorisine göre, medya isimlerinin ve kanaat önderlerinin, örneğin bireylerin davranışlarında yol gösterici etkisi gözlenmiştir. Bu fikir liderleri bir şırınga etkisi göstererek kitlelere her türlü düşünceyi benimseyebilirler ve eşiği aşma gücüne sahiptirler. Dijital liderler gibi dijital dünyanın lideri de etkilenenler hedef kitlenin davranışlarını değiştirme ve düşüncelerini yeniden programlama gücüne sahiptir. Influencer pazarlama stratejisi, hedef kitlenin istenen tüketim davranışlarını gerçekleştirebilmesini sağlamak için internet yetkililerinin gücünü kullanır. Influencer marketing 3 kaynak tarafından desteklenmektedir: sosyal erişim, orijinal içerik ve tüketici güveni.

Standart Influencer marketing ajansları tarafından sunulan güvenilir olmayan yöntemlerle çalışmak artık dijital pazarlamada başarılı olamıyor. Ayrıntılı influencer marketing ajansları tespit analizi sonuçlarına, kitle analizlerine ve markayla ilgili demografik verilere ihtiyacımız var. Bu verilerin gerçekliği ve kalite puanları olmadan, markanın tavşan deliğini terk etmek gibi başarılı olmasını bekleyin. Benzer markaların çalıştığı aynı yüzler, hedef kitleye güven duygusu yaratmaz. Aynı zamanda, sık sık reklam paylaşımı hesapları markanız için kullanıcının gözünde değer vaat etmez.

Detaylı bilgi için; https://www.tipeffect.com

Influencer marketing nedir?