İstanbul Aydın Üniversitesi NASA'da uydu fırlattı

TAKİP ET

NASA tarafından projeleri kabul edilen ve 10 kişiden oluşan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) takımı, ABD'nin Teksas eyaletinde kendi tasarladıkları uyduyu başarıyla fırlattı.

Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) ortak yürüttüğü Uydu Yarışması’na davet edilen İAÜ öğrencisi Çağrı Temel ile Bilal Arıkan, testler ve uyduyu fırlatma aşamasını en iyi şekilde geçen ekip kabul edilerek ödüllendirildiler. 
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, öğrencilerinin Türkiye için gurur verici bir başarıya imza attıklarını belirterek, “Farkındalık ve fark yaratmak, bunu da uluslararası alanlara taşımak çok önemli. Yarattığınız fark kadar varsınız. Ne kadar fark yaratırsanız o kadar yarından sonrası için sizin varlığınız söz konusu olur. Dolayısıyla biz eğitim konusunda hiçbir zaman Türkiye standartlarında eğitim yapmadık. Ülke standartlarında eğitim yapan birçok kurum var bu ülkede. Bizler ülkemiz eğitim standardının ötesinde bir hedef belirleyerek hareket ediyoruz ki ülkemize bir şeyler verip örnek alınacak katma değerler oluşturalım. Artık uzay çağında yaşıyoruz, sürekli bunu telaffuz ediyoruz. Uzay çağı ne demek ve Türkiye uzay çağını yakalamak için ne yapıyor sorusunu sormak lazım. Biz üniversite olarak bu soruyu kendimize sorduk. Öğrencilerimize bizi ve ülkemizi gururlandırdıkları için çok teşekkür ediyorum.’’ dedi. 
‘Küçük Uydu’ anlamına gelen BITSAT Takımı’nın kaptanlığını yapan İAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Çağrı Temel, yaklaşık 10 aydır üzerinde çalıştıkları uydu sistemiyle NASA’nın ilgisini çektiklerini söyledi.