Metaverse'de Neler Yapabilirsiniz? Popüler Metaverse Coin'leri Hangileri?

TAKİP ET

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, metaverse'de hangi hizmetlerin olduğu ve popüler metaverse coin'ler üzerine bir yazı kaleme aldı.

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, (https://coin-turk.com/) metaverse’de hangi hizmetlerin olduğu ve popüler metaverse coin’ler üzerine bir yazı kaleme aldı.

Metaverse’de Neler Yapabilirsiniz?

Metaverse, öte evren anlamına gelen bir terim ve her ne kadar yıllar önce bir romanda kullanılmış olsa da popüler hale gelmesi 2021 yılında oldu. Metaverse insanlara dijital olarak çok fazla deneyim yaşama fırsatı sunuyor. Bu deneyimler arasında; yeni insanlarla tanışma, dijital arasalar satın alıp yaşam alanları inşa etme, dijital arsaları kiraya verme, reklam alanları alarak pasif gelir etme, oyunlar oynama, iş görüşmeleri yapma, toplantılar düzenleme ve konserler gibi etkinlikler gerçekleştirme gibi pek çok imkan bulunuyor.

Ancak metaverse’de dini faaliyetlerin düzenlenmesi ilginç bir durum olarak karşımıza çıkıyor. https://coin-turk.com/ - CoinTürk adlı kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dini kuruluşlar, metaverse ve sanal gerçekliği benimsemeye başladı bile. Yapılan açıklamalara göre Amerikalı Garret Bernal metaverse’de dini ritüellerini gerçekleştiriyor ve bunu diğer insanlara da sunuyor. 

Buna ek olarak metaverse’de ibadeti keşfeden diğer Amerikalılar, VR‘ın dinlerine bağlı kalmanın bir yolunu sunduğunu ifade ediyorlar. Birçok kişi ise VR sayesinde yaratıcı ile bağ kurarken oluşan hissiyatın, gerçek deneyime göre daha fazla olduğunu dile getiriyor.

Popüler Metaverse Coin’ler

Metaverse’ün bu kadar yaygın hale gelmesinde aslında kripto para birimlerinin ve blockchain’in de büyük payı bulunuyor. Axie Infinity (AXS), Decentraland (MANA), The Sandbox (SAND), Bloktopia (BLOK), Enjin (ENJ), Cryowar (CWAR), Ceek VR (CEEK), Radio Caca (RACA), Mobox (MBOX), Star Atlas (ATLAS) ve MyNeighborAlice (ALICA) gibi projeler kullanıcıların metaverse evreninde pek çok deneyimi yaşamasına izin veriyor.

Buna ek olarak Facebook gibi popüler şirketlerin de metaverse’e adım atması ve giderek artan sayıda şirketin metaverse üzerinde çalışmaya başlaması da konunun ana akım haline gelmesini sağladı.

Dolayısıyla ilerleyen yıllarda metaverse’in adını çok daha sık duyacağız. Bununla birlikte şu anda piyasada çok fazla metaverse platformu ve token’ı var. analistler bunların büyük bir kısmının yitip gideceğini ve sadece güçlü projelerin ayakta kalacağını ifade ediyor.