Oyun için Influencer pazarlama

TAKİP ET

Influencer pazarlama şüphesiz son yıllarda en çok duyduğumuz kavramlardan biridir. Özellikle internet hayatımızın her alanını kapsıyor ve e-ticaret dediğimiz sektörün yayılması bu konseptte popüler bir alan haline geldi.

Influencer pazarlama şüphesiz son yıllarda en çok duyduğumuz kavramlardan biridir. Özellikle internet hayatımızın her alanını kapsıyor ve e-ticaret dediğimiz sektörün yayılması bu konseptte popüler bir alan haline geldi. Influencer pazarlama , Türk kavramını alırsak, “Etkileyici Pazarlama” diyebiliriz. Bu kavramı daha ayrıntılı incelersek, influencer, YouTube, Facebook, Instagram, Twitter ve Twitch gibi sosyal medya platformlarında çok sayıda takipçisi olan kişilere verilen addır. Influencer pazarlama, isimlerin bir marka veya ürünle reklam anlaşmalarını kendi kanalları üzerinden sunduğu bir olgudur.

Influencer pazarlama faaliyetlerine bir örnek vermek gerekirse; Twitch platformu aracılığıyla başarılı bir oyun yayıncısı ve video oyunu ekipmanı satan bir marka başarılı bir etkileyici pazarlamadır. Takipçiler oyun dünyasını yakından takip eden insanlar olmalıdır. Game influencer marketing olarak da adlandırılan bu stratejide, ana aktörler, oyunculardır. Özellikle, Twtich ve YouTube gibi video paylaşım kanalları belirli kitlelere hitap ediyor, etkileyici pazarlamanın başlangıç noktası. Bu noktada, tanıtılan ürünler ve markalar genellikle oyun dünyasının ihtiyaçlarına yöneliktir. Ancak, yiyecek, giyecek ve aksesuar gibi farklı sektörlerin de oyuncu kitlesine ulaşmak için bu yöntemi kullandığını biliyoruz. Ancak, günün sonunda, oyuncu influencer pazarlama stratejisini kullanan en etkili markalar; teknoloji, yazılım, oyun geliştiricileri, pc aksesuar üreticileri, sanal para satışı vb. Böylece, oyuncuların izleyici üzerindeki etkileri en anlamlı kanal üzerinden tanıtım faaliyetleri için kullanılmaktadır. Çoğu reklam faaliyetinden çok daha etkili olan bu yöntem, oyuncular için ekstra bir gelir kaynağı olmaya devam ediyor.

Bu game influencer marketing çalışmasında, oyunu yayınlayan yayıncı veya fenomen, doğrudan izleyicilerine karşı gerçekleştirdiği markanın ürünlerini ve bunun sonucunda da takipçilerini tecrübe etme şansına sahip olacak. Game influencer marketing ile oyuncular ve markalar arasında güçlü köprüler kurulabilir. Influencer pazarlama, oyun endüstrisinin önde gelen isimleriyle yürütme kavramının en basit tanımıdır. Markanın bu game influencer marketing çalışmasındaki en büyük avantajı, doğrudan hedef kitleye bir reklam çalışması gerçekleştirmek ve reklam bütçesinin hedef olmayan kişilere harcanmasını önlemektir. Game influencer marketing gibi birçok farklı alanda benzer çalışmalar yapmak mümkündür.

Detaylı bilgi için; https://www.tipeffect.com/tr/portfolio_page/gamesultan-bloodrapper-game-influencer-marketing/

Influencer pazarlama