Peak Games Oyunları Neler? Peak Games Sahibi Kim?

TAKİP ET

Türk oyun şirketi Peak Games, ünlü oyun şirketi Zynga'ya satılınca herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Peak Games Oyunları Hangileri, Sahibi Kim?

Peak Games oyunları, piyasaya ilk çıkış zamanları göz önünde bulundurulduğunda kart ve okey gibi masa oyunlarından oluşmaktaydı. 2010 yılında Sidar Şahin tarafından kurulan Peak Games, Hasbro şirketi ile davalık olması ve lehine sonuç elde etmesi ile tanınmıştı.

Öte yandan geçtiğimiz yıl Peak Games şirketi, 41 TV kanalında eş zamanlı reklam yayınlayarak adından söz ettirmişti. Peak Games, ABD merkezli bir başka oyun devi olan Zynga tarafından 1,8 milyar dolara satın alındı. Böylece şirket, Türkiye tarihinin en değerli girişimi oldu.

Peak Games’e ve satışına dair satır başları:
Şirketin tüm hisseleri toplam 1,8 milyar dolara Zynga’ya ait olacak.

Şirketin yönetim kadrosu değişmeyecek.

Bu satışla birlikte Peak Games, 2018'de Alibaba tarafından 728 milyon dolara satın alınan Trendyol'u geride bırakarak Türkiye'nin en değerli işlem gören şirketi oldu.

Şirketin merkezi ve tüm çalışanları İstanbul’da kalmaya devam edecek.

Peak Games, bu güne kadar sadece Toy Blast isimli mobil oyunla 1 milyar dolar gelir elde etti.

Şirketin sadece Nisan 2020 cirosu 36 milyon dolar.

Satış ile birlikte şirketin yatırımcıları, yatırdıkları parayı en az 18’e katlamış oldu.

Peak Games, Türkiye’den en çok vergi ödeyen 3 yerli girişimden biriydi. Peak Games aynı zamanda yurt dışından bir başka girişimi satın alan ilk Türk şirketiydi.

Peak Games, Ryan Reynolds’un başrolde olduğu reklam filmiyle ABD televizyonlarında oyunlarını tanıtmıştı.

2019’da 41 ulusal televizyonda eş zamalı olarak yayınlanan reklam filmi de Peak Games’e aitti.

Kart ve okey oyunlarını geliştiren bölümü 2017 yılında Zynga'ya 100 milyon dolara satan firma, Spades Plus, Gin Rummy Plus ve 101 Okey Plus gibi oyunlarını dünyaca ünlü firmaya transfer etmiş oldu. Farmville gibi ünlü oyunların sahibi olan Zynga, Türk yöneticilerin sahip olduğu aşağıdaki yüzdelik dilimin tamamını 1,8 milyar dolara 1 Haziran 2020 tarihinde satın aldı.

Earlybird Venture Capital    % 43.3
Sidar Şahin    % 21.3
Hummingbird Ventures    % 20.2
Evren Üçok    % 7.7
Demet Suzan Mutlu Üçok    % 4.8
Endeavor Catalyst    % 2.7

Peak Games'in şu an Google Play Store'da Toy Blast, Toon Blast, Lost Bubble, Lost Jewels isimli mobil oyunları bulunuyor. 

Peak Kurucusu ve CEO'su Sidar Şahin anlaşmayla ilgili duygu ve düşüncelerini, “Bugün geldiğimiz nokta tüm Türkiye için gurur verici ve biz hepimiz biliyoruz ki, bu daha yolun başı. Zynga ile devam edeceğimiz bu yolculukta, birlikte daha güçlenerek büyüyecek olmak hepimizi geleceğe dair heyecanlandırıyor. Türkiye’den büyüyen, ilerleyen ve gelişmeye devam eden bir ekip olmayı sürdüreceğiz” sözleriyle aktardı.

Sidar Şahin sözlerine şöyle devam etti; “Bu anlaşmanın en önemli yanı, imkansızın başarılabileceğini somut olarak ortaya koyması. Türkiye’de anne babalar çocuklarına inansınlar istiyorum. Sevdikleri işi sürekli ilerleyerek yaptıkları sürece, başarabileceklerine inansınlar. Çocuklar da gençler de kendilerinin başarabileceklerine inansınlar. Çünkü her şey inanmakla başlar.”

SİDAR ŞAHİN KİMDİR?
Sidar Şahin, Peak Games şirketinin sahibi. 40 yaşında olan Sidar Şahin İstanbul doğumlu.  Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanan Sidar Şahin, okulu ilk senesinde bıraktı. Oyun şirketi kuran Sidar Şahin, Türkiye'de en çok sevilen sanal OKEY ile piyasada bir numara olurken, izlesene.com sitesi ile de video alanında zirveye oturdu. Sidar Şahin’in girişimleri arasında Funpac, izlesene.com, Gamegarden, Trendyol.com bulunmaktadır.

Sidar Şahin