Türkiye Teknoloji Buluşmaları Samsun'da toplandı

TAKİP ET

Türkiye Teknoloji Buluşmaları toplantısında konuşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Geçtiğimiz yüzyılda amaç zengin doğal kaynaklara, petrole ulaşmaktı. Şimdiyse amaç insan kalitesini artırmak" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türk Ekonomi Bankası iş birliği ve Turkcell ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Türkiye Teknoloji Buluşmaları toplantısı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsun Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

İYİ FİKİR BİR KAFİ

Toplantıda konuşma yapan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, zenginliğin doğal kaynakla değil fikir üretek geldiğini belirterek, "Üçüncü sanayi devrimin kaynağı petroldü. Bu yüzyıl dördüncü sanayi devrimini yaşıyoruz, kaynağıysa insan. Geçtiğimiz yüzyılda amaç zengin doğal kaynaklara, petrole ulaşmaktı. Şimdiyse amaç insan kalitesini artırmak. Zira zenginlik, doğal kaynakla değil, fikir üreterek geliyor. Fikri üreten de insan. O yüzden artık dünyanın en güçlü insanları, en çok takip edilen, en çok rol model alınan kişileri girişimciler. Çünkü girişimciler dünyayı, iş yapma biçimini muazzam bir şekilde değiştiriyor, ezberleri bozuyorlar. Sürücüsüz otomobiller, robotlar, yapay zeka dünyanın yeni gerçekleri. Eskiden dünyanın en büyük kurumları petrol şirketleri, büyük bankalar, dev sanayi kuruluşlarıydı. Şimdi, Google, Facebook, Amazon, Tesla, Alibaba gibi genç teknoloji şirketleri bunların yerini alıyor. Eskiden zengin olmak için milyarlarca dolar yatırım yapmak, tesis inşa etmek gerekirdi. Artık bir bilgisayar ve bir iyi bir fikir kafi. Bu fırsatları değerlendirebilmek için önce girişimci sayımızı artırmalıyız. İkincisi, mevcut işletmelerimizdeki teknoloji kullanımını artırmalıyız" diye konuştu. 

DÖNÜŞÜME AYAK UYDURMALIYIZ

Samsun Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Gülhan Ulusoy ise teknoloji üretmenin zorunlu olduğu kaydetti. Ulusoy, "Türkiye, Facebook kullanıcısı olarak dünyada 6'ıncı, Instagram kullanıcısı olarak 4'üncü sıradadır. Bu bize fayda sağlar mı diye düşünmememiz lazım. Evet sadece kullanıcıyız ama faydalarından nasiplenmek için dönüşüme ayak uydurmak ve teknoloji üretmek zorundayız" şeklinde konuştu.

  Konuşmaların ardından Mobil Servis Sağlayıcı İşadamları Derneği Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin tarafından, teknoloji ve internet tabanlı iş modelleriyle ilgili sunum yapıldı.

Türkiye Teknoloji Buluşmaları